duminică , 27 septembrie 2020
Acasă / Social / Exercițiu tactic al ISU Prahova: Cutremur de 6,8 grade pe Richter și incendiu la mall

Exercițiu tactic al ISU Prahova: Cutremur de 6,8 grade pe Richter și incendiu la mall

Ploieștenii care au drum mâine seară în AFI Ploiești, dar și angajații acestui centru comercial, trebuie să știe că la ora 21.00, se va declanșa un cutremur de 6,8 grade pe scara Richter, care va distruge și avaria totul în jur. Din fericire, este doar o simulare, un exercițiu al ISU Prahova, care și-a propus să vadă timpul de reacție a propriilor angajați, dar și a populației, în astfel de situații dramatice. 

Astfel, în data de 28.03.2019, începând cu ora 22:00, la AFI Ploiești se va desfăşura un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren, pentru antrenarea structurilor de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă, în ipoteza producerii unui cutremur urmat de incendiu.

”Potrivit scenariului exercițiului, la ora 21.00, în România se produce un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter, care a condus la distrugerea și avarierea a numeroase clădiri cu diferite destinații, unități medicale, clădiri de locuit, obiective sociale , precum și întreaga infrastructură (rețele de alimentare cu energie electrică, gaze, sisteme de transport și distribuție carburanți, căi de transport rutiere și feroviare).

Din primele informații, cea mai afectată localitate din județ este municipiul Ploiești, unde se estimează un număr mare de clădiri civile prăbușite sau avariate cu zeci de persoane rănite și/sau dispărute. Una dintre construcțiile afectate în urma seismului este mallul AFI Ploiești, care a suferit avarii la instalațiile construcției și au favorizat inițierea a două focare de incendiu,  unul în parcarea subterană a construcției, iar al doilea la etajul I, în zona sălilor de proiecție cinematografică.

După încetarea cutremurului, în jurul orei 22.02, se produce un incendiu în parcarea subterană a mall-ului. Toate aceste efecte coroborate cu o eroare la panoul de comandă al instalațiilor de sprinklere, au favorizat extinderea incendiului.  Într-un final incendiul a cuprins 20 de autoturisme staționate pe o suprafață de aproximativ 500 m2.

În urma incendiului, 10 persoane care se aflau în zona parcării subterane au observat flăcările care se extindeau la o parte din autoturismele staționate și au încercat să evacueze autoturismele. 4 persoane au fost surprinse de incendiu și au suferit arsuri, iar alte 6 au fost rănite grav.

De asemenea, în jurul orei 22.04, la etajul 1 al mall-ului un alt incendiu a cuprins o sală de proiecție cinematografică, cu posibilități de extindere la sălile învecinate. La ora izbucnirii incendiului în sala de cinematograf se aflau în jur de 100 de persoane. În acțiunea de evacuare alte 10 persoane au fost surprinse de flăcările fierbinți și fumul dens, având nevoie de îngrijiri medicale”, se arată în comunicatul de presă al ISU Prahova.

 

 

 

Verifică şi

Noroc pentru o familie din Mizil să fie vecină cu staţia pompierilor. Un paramedic a salvat viaţa copilului de 1 an!

Un paramedic de la Detaşamentul de Pompieri Mizil a reuşit aseară să salveze de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *