duminică , 20 septembrie 2020
Acasă / Administratie / CET Brazi a ajuns în proprietatea exclusivă a Primăriei Ploieşti. Ce crede primarul despre asta!

CET Brazi a ajuns în proprietatea exclusivă a Primăriei Ploieşti. Ce crede primarul despre asta!

În cadrul şedinţei extraordinare a consiliului local Ploieşti, majoritatea aleşilor au aprobat proiectul de hotărâre privind trecerea instalaţiei de producere a agentului termic şi a apei calde, precum şi terenurile aferente CET Brazi de la Consiliul Judeţean Prahova la Primăria Ploieşti. 

După terminarea şedinţei, Adrian Dobre, primarul Ploieştiului a postat pe pagina de facebook:

“PSD-ALDE-PMP au decis: CET Brazi va trece de la Consiliul Județean în proprietatea Municipiului Ploiești cu litigii, sechestre și fără bani de investiții.

Actuala majoritate a mutat astăzi o gaură neagră din bugetul instituției conduse de președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, în bugetul Primăriei Ploiești. Mi-aș fi dorit să preluăm CET Brazi în condiții avantajoase pentru ploieșteni, să începem modernizarea sistemului de producție și distribuție de energie termică, iar ploieștenii să plătească un preț corect.

Municipiul Ploiești putea prelua CET Brazi de la Consiliul Județean în două variante:
1. Varianta avantajoasă pentru ploieșteni – În care preluam CET Brazi fără datorii sau sechestre pe terenuri și cu bani de investiții de la Consiliul Județean pentru centrală;
2. Varianta dezastruoasă pentru ploieșteni – În care preluam CET Brazi cu litigii, sechestre și fără banii pe care Consiliul Județean se angajase să îi investească în centrală.

Majoritatea PSD-ALDE-PMP din Consiliul Local Ploiești a ales astăzi varianta dezastruoasă pentru oraș. A ales să creeze o gaură neagră în bugetul local, pentru a acoperi incompetența fără margini a președintelui PSD al Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.

Una dintre consecințe este că Municipiul Ploiești nu va putea obține niciodată bani europeni sau alte finanțări nerambursabile pentru modernizarea CET Brazi, dacă terenul pe care stă centrala nu ne aparține sau este grevat de litigii și sechestre.”

Vă reamintim că în urma adresei Ministerului Dezvoltării, Consiliul Județean Prahova a transmis o notificare Primăriei Ploiești și Consiliului Local al Municipiului Ploiești în care se arată că autoritatea județeană nu poate organiza un serviciu de alimentare cu energie termică și apă caldă pentru Municipiul Ploiești și că este necesară organizarea unui serviciu propriu al municipiului Ploiești, în conformitate cu prevederile legale. De aceea, conducerea CJ a considerat necesară transmiterea CET Brazi la Primăria Ploieşti pentru că aceasta va fi singura care se va folosi de acest serviciu. 

Verifică şi

Ansambluri modulare pentru strângerea gunoiului selectiv pentru ploieşteni

Consiliul Județean Prahova a achiziționat 100 de ansambluri modulare în valoare de 1 milion de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *