vineri , 7 august 2020
Acasă / Administratie / Consiliul Județean Prahova a împărțit, astăzi, bani localităților. Află cât a primit fiecare!

Consiliul Județean Prahova a împărțit, astăzi, bani localităților. Află cât a primit fiecare!

În cadrul unei ședințe extraordinare, Consiliul Județean Prahova a aprobat astăzi sumele de bani repartizate bugetelor unităților teritorial administrative. Astfel, peste 121 de milioane de lei reprezentând cota de 17,5% din impozitul pe venit și alți 234 de milioane de lei -sume defalcate din TVA au fost distribuite localităților prahovene. Nu fără discuții contradictorii. 

Primul a luat cuvântul consilierul PNL, Dan Ciolac, care a spus că a fost prezent la ședința de ieri cu primarii și a observat că majoritatea sunt nemulțumiți. ”Chiar dacă e un județ puternic, Prahova are multe probleme de rezolvat, vedeți infrastructura rutieră. Dar județul Prahova este plafonat de la 360 de milioane de lei la 275 de milioane (sumele au fost corectate de președintele CJ, Bogdan Toader). Diferența este de 85 de milioane și ăsta e motivul pentru care grupul PNL nu va vota acest buget, pentru că nu suntem de acord cu această scădere!”, a precizat consilierul PNL.

Bogdan Toader, președintele CJ Prahova, a explicat: ”Aveți dreptate, dar să știți că în privința plafonării nu am fost doar noi prejudiciați, să știți că toate județele care depășesc populația de 600.000 de locuitori au avut parte de acest plafon. Este o măsură de solidaritate, astfel încât bugetele să fie repartizate în mode echilibrat atât în județele dezvoltate, cât și în cele mai puțin dezvoltate!”

În cele din urmă proiectul a trecut cu 19 voturi pentru și 11 împotrivă.

Puteți consulta proiectul de hotărâre AICI. 

Verifică şi

DSP Prahova recunoaşte: Cei mai mulţi dintre infectaţii COVID din judeţ sunt izolaţi acasă!

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Prahova a răspuns solicitării noastre, recunoscând astfel ceea ce cadrele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *