joi , 27 iunie 2019
Acasă / Administratie / Scandalul Veolia s-a mutat pe Facebook. Vezi contrele dintre Dobre și Toader și ce cred ploieștenii!

Scandalul Veolia s-a mutat pe Facebook. Vezi contrele dintre Dobre și Toader și ce cred ploieștenii!

Schimbul de replici acide de pe Facebook, între primarul Ploieștiului, Adrian Dobre și președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, continuă. Ieri, după ce Toader l-a acuzat pe Dobre că este în campanie electorală și minte în mod voit, primarul a postat pe pagina sa următorul mesaj:

Citeste si:https://prahovaeconomica.eu/2019/03/19/bogdan-toader-dobre-incearca-sa-castige-capital-electoral-mintind-public-in-mod-deliberat/

”Îi explic cât pot de simplu PSD-istului Bogdan Toader, ca să înţeleagă şi el: NU voi accepta ca ploieştenii să plătească 404 lei per gigacalorie către Veolia. Eu apăr interesele locuitorilor Ploieştiului, nu ale vreunei companii străine. Sigur că voi continua negocierile cu Veolia. Joi sau vineri, ne vedem din nou. Eu nu închid niciodată uşa dialogului, atât timp cât acesta se face cu bună credinţă. Le-am spus francezilor ceea ce le voi transmite public într-o scrisoare şi ploieştenilor: sunt de acord să mergem mai departe cu contractul dacă păstrăm preţul la un nivel suportabil pentru ploieşteni. Nu voi accepta însă ca, după ce ploieștenii le-au plătit peste 300 de milioane de euro în 15 ani, să le plătescă aceeaşi sumă în mai puţin de 7 ani, aşa cum doreşte majoritatea PSD – ALDE – PMP. 

Le mulţumesc celor de la Veolia că au recunoscut public că au solicitat un preţ de 404 lei, pentru că astfel cetăţenii din Ploieşti pot să vadă ce soluţie susţin reprezentanţii majorităţii PSD – ALDE – PMP din Consiliul Local.
Mi se pare degradant ca ditamai preşedintele de Consiliu Judeţean să se transforme în avocatul unei companii private care vrea să-i jupoaie pe ploieşteni
.

Replica lui Toader nu a întârziat să apară. Acesta a ripostat, comentând cele scrise de primar:

Domnule primar Adrian Dobre, știți foarte bine cine sunt pentru că suntem foarte diferiţi – eu sunt un om onest, un om dedicat Prahovei și cetățenilor săi. Dumneavoastră, în schimb, sunteți un primar care își dezinformează cetățenii, la sfârșitul unui mandat dezastruos, în goană aprigă după capital electoral.

Aflați, încă o dată, că eu nu am memoria scurtă și rețin bine istoricul problemei legate de sistemul public de furnizare a agentului termic, asupra căreia nu aţi intervenit timp de doi ani, din motive doar de dumneavoastră ştiute. Nu sunt, nu am fost şi nu voi fi niciodată “un avocat al firmelor private”, aşa cum aţi îndrăznit, în mod mincinos, să afirmaţi. Însă, din păcate, dumneavoastră sunteţi primarul Ploiestiului şi nimeni altcineva!

La finalul contractului cu actualul furnizor, adică cu 2 luni înainte de acest termen, dumneavoastră veniţi în fața ploieştenilor şi îi minţiţi că este posibilă propunerea dumneavoastră de creare a unui operator public, în parteneriat cu administraţia locală, deşi, la acest moment, nu aveţi nici cunoştinţele şi nici resursele financiare necesare, iar ploieştenii sunt foarte aproape de a rămâne fără apă caldă. Discutăm despre milioane de euro pentru ca ideea dumneavoastră să fie posibilă.

Cetățenii trebuie să cunoască faptul că serviciul public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat intră exclusiv în atribuțiile municipalității. Cu toate acestea, Consiliul Județean Prahova a susținut financiar realizarea studiului privind stabilirea modalităților optime de gestiune a acestui sistem. Ce denotă acest lucru? Implicare pentru binele ploieștenilor.

În această seară, asist la o nouă eschivă politicianistă – o întoarceţi ca la Ploieşti. Susţineţi că rămâneţi deschis dialogului cu Veolia, dar doriţi un tarif mai mic, aşa cum şi eu îmi doresc pentru ploieşteni, deşi, conform documentelor oficiale prezentate în mesajul meu de azi dimineaţă, dumneavoastră niciodată nu aţi avut intenţia să se încheie contractul cu actualul operator, ba chiar aţi luat în considerare prelungirea chiar şi pe 4 ani. 

Eu în continuare sper să găsiţi o soluţie şi să vă asumaţi responsabilitatea de a fi primarul Ploieştiului!”

În tot acest scandal, ploieștenii au păreri diferite. Unii îl felicită pe primar pentru că nu dorește scumpirea gigacaloriei, mulți alții în schimb îl întreabă ce a făcut în toți anii de mandat. Există, însă, și persoane, îngrijorate că de la 1 mai, Ploieștiul va rămâne fără termie.

”Se va termina oare circul asta politic.? Eu acuz, tu acuzi si cetateanul sufera din cauza bunei administratii…… 
,,Există cazuri în care cel ce acuză, de fapt, se acuză. Incriminările adresate celorlalţi sunt o descriere indirectă a propriei personalităţi, o proiectare a propriilor slabiciuni.”Juliana Mallart …. Pacat ….”, scrie Alex Alex.

”Si daca nu se concretizeaza ceea ce doriti dvs ,noi vom ramane fara utilitati?”, intervine și Irina, în vreme ce George are o altă problemă, pe care o pun în general cei care stau la case. ”Mie imi place de voi doi. La cei care stau la casa nu va ganditi, sunt si ei destui. Incalzirea termica este subventionata de 2 ori. Prima este subventionata gigacaloria si a doua daca ai venituri mici. La gaze ce subventii se dau? Nimic doar daca te incadrezi in anumite venituri. Cumva GDF-ul nu tot straina este firma? Este corect ca indiferent de ce venituri ai doar ptr simplul fapt ca stai la bloc sa ai caldura mai ieftina? Si acum vreau un raspuns de la ambii. Subventiile sunt achitate din taxele si impozitele platite de cei care se incalzesc cu gaze noua de ce nu ni se acorda asa ceva?”

Și proaspătul plecat din PNL, Bogdan Nica, a comentat: ”Offf… nu stiu cine face PR-ul … dar prost te mai sfatuiesc unii, Adi. Cand ai fost ales primar, ai avut niste voturi in spate. La fel si cei de la PSD, ALDE,PMP.. pe care îi jignesti constant… si ei au voturile cetatenilor in spate! Iar problema cu termia, ca si cea cu spitalul nou, necesita negociere si consens. Tu imi spuneai, in scurta perioada cat am lucrat impreuna ca te intelegi bine cu Bogdan Toader, ca e un tip ok, ca vrei sa faci un parteneriat cu el, in interesul cetatenilor. Eu cred ca deja e foarte tarziu si te pierzi in polemici sterile si acuze puerile. Europarlamentarele trec si problemele mandatului tau raman. Ar fi mai bine, intr-un moment de liniste, sa te intrebi de ce nu te sustine nimeni si de ce multi oameni nu au mai vrut sa lucreze cu tine. Sper sa-ti revii pana nu e prea tarziu”.

Verifică şi

Program prelungit la Serviciul Paşapoarte Prahova până în august

Instituția Prefectului județului Prahova informează cetățenii cu privire la modificarea programului de lucru cu publicul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *