joi , 27 iunie 2019
Acasă / Administratie / Consiliul Județean Prahova nu se poate uni cu Primăria Ploiești într-o asociație pentru termia Ploieștiului

Consiliul Județean Prahova nu se poate uni cu Primăria Ploiești într-o asociație pentru termia Ploieștiului

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a transmis un comunicat de presă prin care face publică adresa Ministerul Dezvoltării cu privire la rezolvarea legală a Problemei Veolia, prin care adeverește faptul că în această situație, Primăria Ploiești are ”competența exclusivă”în ceea ce privește înființarea serviciul de alimentare cu energie termică pentru Ploiești. 

În continuare puteți citi comunicatul de presă în integralitatea lui:

”Referitor la informațiile apărute în spațiul public privind asigurarea continuității furnizării serviciului de alimentare cu energie termică în municipiul Ploiești, venim cu următoarele precizări:

Pentru clarificarea posibilităților legale de a rezolva problema apărută prin ajungerea la termen a contractului de concesiune între Veolia Energie Prahova, pe de o parte, în calitate de concesionar, și Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova, pe de altă parte, în calitate de concedenți, s-a solicitat punctul de vedere al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în legătură cu acest subiect.

Prin adresa de răspuns, (vezi aici adresa pagina 1, pagina 2) Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a precizat: “În temeiul prevederilor art. 8 alin (1) din Legea nr. 51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, autoritățile administrației publice locale din municipiul Ploiești au competență exclusivă în tot ceea ce privește înființarea, organizarea, gestionarea și funcționarea serviciului de alimentare cu energie termică a populației”.

Având în vedere cele precizate, Consiliul Județean Prahova a transmis o notificare Primăriei Ploiești și Consiliului Local al Municipiului Ploiești în care se arată că autoritatea județeană nu poate organiza un serviciu de alimentare cu energie termică și apă caldă pentru Municipiul Ploiești și că este necesară organizarea unui serviciu propriu al municipiului Ploiești, în conformitate cu prevederile legale.

Având la bază aceste observații, Consiliul Județean Prahova a solicitat Primăriei Municipiului Ploiești și Consiliului Local al Municipiului Ploiești să înceapă demersurile pentru trecerea instalației de producere a agentului termic și a apei calde – CET Brazi – din domeniul public al Județului Prahova în domeniul public al municipiului Ploiești, în vederea asigurării serviciului de alimentare cu energie termică a orașului. Această măsură este necesară pentru că nu se mai justifică existența CET Brazi în domeniul public al Județului Prahova, deoarece această instalație folosește exclusiv pentru serviciul local de alimentare cu energie termică.

Președinte Consiliul Județean Prahova

Bogdan Toader”

Verifică şi

Program prelungit la Serviciul Paşapoarte Prahova până în august

Instituția Prefectului județului Prahova informează cetățenii cu privire la modificarea programului de lucru cu publicul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *