joi , 27 iunie 2019
Acasă / Economic / Antreprenorii prahoveni vor fi învățați cum să se folosească de piața de capital

Antreprenorii prahoveni vor fi învățați cum să se folosească de piața de capital

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Bursa de Valori București (BVB) organizează, la Ploiești, vineri, 22 martie, al doilea seminar din programul național “Investește pentru viitor”.

Ministrul Ștefan Radu Oprea va deschide lucrările evenimentului ce va avea loc începând cu ora 09:30, la Hotel Central, Salonul de Cristal. Seminarul este dedicat mediului de afaceri din județul Prahova si județele limitrofe.

Programul național vine în întâmpinarea antreprenorilor și își propune să-i acomodeze cu pârghiile și mecanismele bursiere dedicate dezvoltării afacerilor lor.

În cadrul seminarului, antreprenorii vor afla, direct de la Bursa de Valori București și Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, oportunitățile pe care piața de capital românească le oferă societăților care au proiecte de dezvoltare.

 Reprezentanții societăților Transilvania Broker de Asigurare SA Bistrița  – societate ale cărei acțiuni sunt listate pe piața principală a BVB  – și Grup Șapte SA Cluj-Napoca  – societate  care s-a finanțat printr-o emisiune de obligațiuni listată la bursă, vor prezenta rolul important al pieței de capital în dezvoltarea societăților de natură  antreprenorială.

Evenimentul este parte a unei serii de nouă seminare dedicate mediului de afaceri organizate la: Cluj-Napoca, Ploiești, Constanța, Brașov, București, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

 De asemenea, vor fi prezenți și experți ai societății de intermediere financiară IFB Finwest SA Arad, unul dintre intermediarii experimentați în atragerea resurselor financiare necesare punerii în practică a proiectelor de dezvoltare a afacerilor antreprenorilor români.

 Bursa de Valori București este pilonul central al pieței de capital din România şi oferă o alternativă de finanțare atât societăților mature, care pot atrage capital pe Piața Principală, precum şi start-up-urilor şi IMM-urilor pentru care a fost creat sistemul alternativ de tranzacționare al BVB, cu cele două  segmente de piață pentru acțiuni – piața AeRO – și segmentul pentru obligațiuni. Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț şi Antreprenoriat vine ȋn sprijinul mediului de afaceri printr-o serie de programe menite să contribuie la dezvoltarea şi consolidarea afacerilor, iar dezvoltarea pieţei de capital din România reprezintă unul din principalele obiective pentru anul 2019. Ca parte a acestui proces, ȋn urma unui protocol de colaborare cu BVB, am iniţiat programul Investeşte pentru viitor prin care ne-am propus să prezentăm antreprenorilor autohtoni soluţiile alternative de finanţare a afacerilor prin intermediul pieţei de capital din România”, a declarat secretarul de stat Sorin-Valeriu Naş.

 „Bursa de Valori Bucuresti caută să susțină antreprenorii care au necesar de capital și excedent de idei de investiții în dezvoltarea afacerii. Rolul acestui parteneriat este de fi mai aproape de antreprenori și de a pune în legătură societățile în căutare de finanțare cu investitorii care au capitalul atât de necesar dezvoltării acestora”, a declarat directorul general al BVB, Adrian Tănase.

 Participarea reprezentanților companiilor la aceste seminarii este gratuită și se poate realiza prin completarea formularului disponibil AICI.

Verifică şi

Mâine, în Prahova, se va lansa programul Rabla pentru electrocasnice

Joi, 23 mai 2019, ora 11:00, vicepremierul Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, va deschide oficial sesiunea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *