vineri , 7 august 2020
Acasă / Administratie / Pentru gunoaiele de pe căile publice, Primăria Ploiești solicită rezilierea contractului cu Rosal

Pentru gunoaiele de pe căile publice, Primăria Ploiești solicită rezilierea contractului cu Rosal

După nenumăratele sesizări din partea cetățenilor cu privire la gunoaiele care au împânzit Ploieștiul și a propriilor observații, primarul Adrian Dobre a anunțat că primăria pe care o conduce a demarat  procedura de reziliere a contractului cu Rosal, în ceea ce privește curățenia căilor publice. 

”Am demarat deja procedura notificării societății Rosal de reziliere a contractului pentru curățenia căilor publice. Documentul este transmis către RASP în vederea semnării, după care îl voi transmite Rosal-ului. Cât despre ridicarea gunoiului, aștept decizia Consiliului Județean și a ADI Deșeuri contra acestui operator, având în vedere situația dezastruoasă din Ploiești pe acest segment. Nu am văzut până acum modificarea legislativă pe salubritate, nu am văzut acțiunea pe baza ordonanței 74, privind economia circulară, (N.R: de la 1 ianuarie 2019, autoritățile publice trebuie să implementeze instrumentul plătește pentru cât arunci) care trebuie pusă în aplicare în regim de urgență. Dacă nu se iau măsuri, s-ar putea ca ploieștenii să suporte costuri suplimentare!”, a explicat Dobre.

Nu este prima dată, însă, când primarul ridică în discuție acest subiect, dar Ploieștiul, alături de multe alte localități din Prahova se află în Asociația de dezvoltare intercomunitară pentru deșeuri, iar procedura de ieșire din această asociație, respectiv, rezilierea contractului cu Rosal, trebuie să fie unanim acceptată.

În cadrul conferinței de astăzi, Adrian Dobre a explicat faptul că primăria poate organiza procedura de negociere directă, în cazul rezilierii, în termen de 30 de zile.

 

 

 

Verifică şi

DSP Prahova recunoaşte: Cei mai mulţi dintre infectaţii COVID din judeţ sunt izolaţi acasă!

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Prahova a răspuns solicitării noastre, recunoscând astfel ceea ce cadrele …

Un comentariu

  1. Cart.Ploiesti Vest{Mitica Apostol}

    SAMBATA ,este zi de ridicare gunoi de la populatia din MITICA APOSTOL ,dar se pare ca ROSALUL cam uite ca in Ianuarie nu a venit intro sambata si acuma in MARTIE Sambata trecuta iar nu a vrut sa vina ,dar scumpirea a aplicato

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *