vineri , 10 iulie 2020
Acasă / Administratie / Aleșii ploieștenilor se bat în declarații! Ne vom spăla la lighean în această vară?

Aleșii ploieștenilor se bat în declarații! Ne vom spăla la lighean în această vară?

Deja ”Scandalul Veolia” este un bun prilej pentru politicienii ploieșteni să se atace public. După ce ieri, consilierii care dețin majoritatea au respins proiectul primarului cu privire la deblocarea, în opinia sa, a situației în care orașul va rămâne fără termie de la 1 mai, Adrian Dobre, a postat pe pagina de facebook următorul mesaj:

”Majoritatea PSD-ALDE-PMP nu a votat, astăzi, înființarea unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară (asocierea între Primăria Municipiului Ploiești și Consiliul Județean). Majoritatea PSD-ALDE-PMP susține, în continuare, dublarea tarifului pentru gigacalorie la 404 lei, cerută de Veolia. În realitate, aceștia vor ca ploieștenii să rămână captivi contractului cu Veolia. Ei vor ca prelungirea contractului să rămână singura opțiune. Fără acest A.D.I., Primăria nu va putea înființa propria firmă, care să preia serviciul de termoficare”

Acum, ca o replică la mesajul primarului, viceprimarul Cristian Ganea a transmis un comunicat de presă cu titlul ”Primarul Dobre Adrian  îi lasă pe ploieșteni fără apă caldă și fără căldură!”, în care îl acuză pe primar că nu a acționat la timp în chestiunea Veolia deși știa de doi ani că acest contract va expira. Mai jos redăm comunicatul în integralitatea sa:

”Ce s-a întâmplat în ședința de luni a Consiliului Local Ploiești depășește orice imaginație și trage un serios semnal de alarmă asupra capacității primarului liberal Dobre Adrian de a conduce responsabil Ploieștiul.

Deși știa de mai bine de doi ani că va expira contractul cu operatorul Veolia, a preferat, în stilul caracteristic, să nu faca nimic, sperând că alții vor rezolva problema. Pe ultima sută de metri, edilul a încercat să bage sub nasul consilierilor locali un proiect de hotârâre, așa zis salvator, în realitate doar o nouă minciună a liberalului Dobre.
Consilierii s-au trezit în față cu un proiect prin care trebuia să înființeze o asociație împreună cu Consiliul Județean Prahova, denumită în mod pompos „Confort” ! Acest proiect era, în realitate, o declarație de principiu în vederea asocierii, fără nimic concret și fără a fi prezentate nici macar documentele de constituire. Nu poți iniția un proiect de hotărâre de Consiliu Local al cărui singur argument este acela că….de la 1 mai 2019 expiră contractul cu operatorul…Nu tu argumente financiare, nu tu alternative sau vreo altă motivare reală…doar un simplu text, realizat într-un dispreț iresponsabil față de ploieșteni.

Acest proiect ar fi fost o ocazie excelentă pentru ca Adrian Dobre să facă public Studiul realizat în decembrie anul trecut, plătit cu bani grei de municipalitate, în care experții au prezentat mai multe propuneri pentru asigurarea serviciilor de termie în municipiul Ploiești. Dar primarul continuă  să îl țină la sertar, din motive numai de el știute.
Împreună cu colegii mei, consilierii social democrați, considerăm că, având în vedere termenul extrem de apropiat pentru expirarea contractului cu opereratorul, trebuie luate măsuri urgente. În acest moment, îi cer primarului Dobre să ia măsuri concrete pentru continuarea asigurării furnizării apei calde și a energiei termice către ploieștenii, plătitori de taxe și impozite.
A venit momentul ca primarul Adrian Dobre să se trezească la realitate și să acționeze exclusiv în beneficiul ploieștenilor și nu să încerce să câștige capital electoral dintr-o problemă pe care nu a reușit să o gestioneze eficient.

Iar dacă nu poate și are bărbăția să o recunoască, să își dea demisia pe motive de necorespundere profesională. Așa și-ar mai spăla din păcatele acumulate în mandatul său, nu puține la număr.

Viceprimar Cristian Ganea,
Pre
ședinte PSD Ploiești
19 martie 2019”

Cu siguranță, povestea nu se termină aici, așa că cel puțin până la 1 mai vom mai auzi și vedea tot felul de contre de acest gen. Să sperăm totuși că aleșii ploieștenilor se vor pune în final de comun acord în ceea ce privește rezolvarea acestei probleme și că nu vom rămâne toți în situația de a ne spăla la lighean în această vară.

 

Verifică şi

Măsură anticovid: Program cu publicul suspendat la Judecătoria Ploieşti!

“În perioada 6 – 17 iulie 2020, programul de lucru cu publicul la compartimentele Registratură, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *