joi , 22 octombrie 2020
Acasă / Administratie / Reacţia Veolia Energie: Ploieştenii s-au încălzit şi s-au spălat pe datorie iarna aceasta!

Reacţia Veolia Energie: Ploieştenii s-au încălzit şi s-au spălat pe datorie iarna aceasta!

Scandalul Veolia continuă la Ploieşti. În cadrul şedinţei extraordinare de astăzi, primarul Adrian Dobre a depus un proiect privind parteneriatul între primărie şi Consiliul Judeţean Prahova prin care să administreze o societate pentru furnizarea agentului termic în oraş. Proiectul a fost, însă, scos de pe ordinea de zi pe motiv că este “superficial” şi că oricum nu poate rezolva în timp util problema de fapt: aceea că de la 1 mai, fără Veolia, ploieştiul rămâne fără agent termic. 

În paralel, ca răspuns la comunicatul transmis de către primarul Adrian Dobre, Veolia a emis un punct de vedere pe care îl puteţi citi mai jos şi prin  care reiterează ideea că ploieştenii s-au încălzit în iarna asta pe datorie.

”Contractul de concesiune dintre Veolia Energie Prahova (VEP) – Municipiul Ploiești și Județul Prahova (Concedentul) expiră la data 01.05.2019, orele 24.00, iar, după aceasta dată, operatorul nu mai are dreptul de a furniza serviciul public de alimentare cu energie termică (apă caldă și căldură).

Am fost, suntem și ne dorim să rămânem un partener pentru Municipiul Ploiești. Rămânem deschiși la discuții amiabile cu privire la o eventuală extindere a contractului de concesiune, motiv pentu care am participat și astăzi la o nouă întâlnire, răspunzând solicitării formale venite din partea Primarului Minicipiului Ploiești, dl Adrian Dobre.

Poziția permanentă a companiei noastre în cadrul discuțiilor cu autoritățile locale timp de 1 an și jumătate a fost pentru identificarea unor soluții de reechilibrare a contractului de concesiune. Refuzul constant al autorităților locale de actualizare a contractului încă din 2011 la realitățile economice, au generat dezechilibre semnificative operatorului.

Un ultim exemplu în acest sens este dat chiar de ultima ajustare conform formulei contractuale în vigoare, și care nu a fost aplicată nici până în prezent, deși avizul autorității competente a fost emis încă din data de 05.11.2018. În condițiile în care nici tariful ajustat nu acoperă costul real al  gicacaloriei, faptul că ajustarea aprobată nu a putut fi aplicată pe perioada acestui sezon de încălzire conduce la pierderi suplimentare de peste 15 milioane de lei.  Astfel operatorul a fost nevoit să își finanțeze activitatea sa de zi-cu- zi prin împrumuturi de la compania mama în vederea asigurării apei calde și căldurii, pentru ploieșteni, la standarde de calitate.

Citeste in continuare punctul de vedere al Veolia pe Observatorulph.ro. 

Verifică şi

Acum! Controale pentru respectarea normelor anticovid in 8 localități din Prahova!

În acest moment, la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova polițiștii împreună cu jandarmi, lucrători …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *