sâmbătă , 10 aprilie 2021
Acasă / Economic / Program prelungit la Direcția Agricolă Prahova pentru cererile de sprijin pentru tomate

Program prelungit la Direcția Agricolă Prahova pentru cererile de sprijin pentru tomate

De la 1 martie 2019, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcțiile pentru Agricultură Județene, continuă aplicarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”. Valoarea sprijinului financiar acordat este de 3.000 euro/beneficiar/an şi se acordă celor care exploatează culturi de tomate în spaţii protejate, pe o suprafaţă de minimum 1000 mp. Cei care doresc să se înscrie în program pot depune documentele și în zilele de 16, respectiv 17 martie 2019 (sâmbătă, duminică).

BENEFICIARI ELIGIBILI:

-producători agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător;

-producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale;

-producători agricoli persoane juridice;

-să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate (sere, solarii) de minim 1000 mp;

-să obțină o producție de minim 2 kg tomate/mp;

-să facă dovada valorificării unei cantități de tomate de minim 2000 kg, cu documente justificative (bon fiscal/facturi/filă/file din carnetul de comercializare);

-să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în spații protejate;

-să facă dovada valorificării producției în perioada ianuarie – mai (cei care depun cerere până pe 20 martie, inclusiv); respectiv în perioada noiembrie – 20 decembrie (cei care depun cerere până pe 15 septembrie, inclusiv).

 

DOCUMENTE SOLICITATE (original și copie):

-cerere de înscriere în Program la Direcția pentru Agricultură Județeană Prahova;

-copie BI/CI persoană fizică sau împuternicire/procură notarială + copie BI/CI reprezentant legal (forme juridice);

-copie atestat de producător;

-copie certificat de înregistrare la Oficiul Național al Registrului Comerțului/ Registrul național al asociațiilor și fundațiilor;

-dovadă cont activ bancă sau trezorerie;

-adeverință în original Primărie – registrul agricol cu suprafața de teren cu spații protejate utilizată în anul 2019, în baza oricărui act juridic ce conferă dreptul de folosință;

-declarație pe propria răspundere a beneficiarului.

Pentru a primii sprijinul acordat, solicitanţii se înregistrează în Registrul unic pentru accesarea acestui program şi apoi sunt verificaţi la înfiinţarea culturii, respectiv începutul rodirii. După verificare, de către specialiştii Direcţiei pentru Agricultură Judeţene, următoarea etapă era aducerea documentelor justificative (bon fiscal/fila / file din carnetul de comercializare/factură) care să ateste comercializarea producţiei de tomate obţinută în spaţiile protejate în perioadele ianuarie – mai și/sau noiembrie – 20 decembrie 2019, inclusiv.

La nivelul judeţului Prahova, au beneficiat  de acest program de sprijin a produselor deficitare „Tomate în spații protejate”, în anul 2017 un număr de 270 fermieri care au primit câte 13.481,4 lei, reprezentând contravaloarea a 3000 euro. Total suma încasată la nivel de județ 3.639.978 lei/810.000 euro. În anul 2018 au beneficiat de acest program un număr de 643 fermieri care au primit câte 13.797,9 lei, reprezentând contravaloarea a 3000 euro. Total suma încasată la nivel de județ 8.872.050 lei/1.929.000 euro.

Numărul mare de fermieri care s-au înscris în acest program demonstrează interesul deosebit manifestat pentru această formă de sprijin, iar banii primiţi vor fi investiţii pentru achiziţionarea de inputuri, sisteme de irigat şi centrale de încălzit pentru perioada rece. Sperăm ca, pe anul 2019, să crească numărul beneficiarilor acestui program de sprijin.

Pentru detalii privind derularea Programului „Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate” pe anul 2019, legumicultorii din județ se pot adresa la Direcția pentru Agricultură Județeană Prahova din str. Anton Pann, nr. 7, Ploiești la telefon 0244-593210 sau pe e-mail dadrprahova@yahoo.com.

 

comunicat de presă DAJ Prahova

Verifică şi

Ce probleme tehnice au descoperit inspectorii RAR şi Poliţia Română la maşinile oprite în trafic anul trecut!

Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *