vineri , 25 septembrie 2020
Acasă / Social / Apel de la ISU PRAHOVA: Opriţi acțiunile de igienizare a terenurilor prin ardere!

Apel de la ISU PRAHOVA: Opriţi acțiunile de igienizare a terenurilor prin ardere!

ISU Prahova face apel către populaţie să renunţe la practica de incendiere a miriştilor pemtru pregătirea terenurilor pentru însămânţare. Cu atât mai mult cu cât, până mâine la ora 16.00 este în vigoare o atenţionare de cod galben de vânt şi viscol. 

“Facem apel către populație! Opriti acțiunile de igienizare a terenurilor prin ardere!

In aceste momente pompierii acționează pe A3, km 60 sens Ploiesti – București, Pleasa, Sotriile, Posesti si Salcia.

In ultimele 16 ore pompierii prahoveni au actionat pentru localizarea si lichidarea a 29 incendii de vegetatie uscata in localitatile Nucsoara, Salcia, Comarnic, Amaru de Buzău (2), Gura Viitoarei, Corlatesti, Boldesti -Scaieni (2), Valea Calugareasca, Lipanesti (3), Breaza (2), Draganesti, Barcanesti, Busteni, Berceni, Manesti, Sotriile, Albesti – Paleologu, Pleasa, Ceptura, Podenii Noi, Varbilau, Ploiesti (2) si Zona A3, km 60 sens Ploiesti – București.

Favorizate de vântul puternic, flăcările au scăpat de sub control, cuprinzând și locuințele si anexele gospodărești.

Toate aceste incendii s-au soldat cu pierderi materiale, dar, din păcate, și cu rănirea mai multor persoane. Pentru stingerea lor s-au depus eforturi supraomenești, misiunile fiind îngreunate de vântul puternic care a favorizat dezvoltarea și propagarea flăcărilor, pompierii salvând zeci de gospodării, plantații de arbori, dar și fonduri forestiere, care au fost puse în pericol prin arderile necontrolate.

Din cauza vântului puternic, pe raza localităților Sinaia, Calea Moroieni – DN 71, Breaza, strada Ocinei si Berceni, satul Corlatesti, trei copaci au fost doborâți de vânt, aceștia blocând parțial sau total circulația.

Cu ajutorul drujbelor, militarii au reușit să îndepărteze pomii, traficul rutier fiind reluat în condiții de siguranță. Recomandăm persoanelor aflate pe stradă să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. Aceste puncte vulnerabile trebuie avute în vedere şi în cazul parcării autovehiculelor.

De asemenea, este bine să se sisteze activităţile desfăşurate în spațiu deschis sau la înălţime, să fie închise toate ferestrele locuinţelor, să fie evitaţi stâlpii sau firele căzute la pământ”, se arată în comunicatul celor de la ISU Prahova

 

Verifică şi

Noroc pentru o familie din Mizil să fie vecină cu staţia pompierilor. Un paramedic a salvat viaţa copilului de 1 an!

Un paramedic de la Detaşamentul de Pompieri Mizil a reuşit aseară să salveze de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *