duminică , 20 septembrie 2020
Acasă / Administratie / Scandal politic pe autobuzele electrice. Dobre o acuză pe Gavrilescu de răzbunare politică!

Scandal politic pe autobuzele electrice. Dobre o acuză pe Gavrilescu de răzbunare politică!

Primăria Ploiești nu va primi autobuze electrice de la Ministerul Mediului, iar acest fapt a devenit subiect de scandal între primarul Adrian Dobre și minister, respectiv ministrul Grațiela Gavrilescu. După ce marți, primarul a comentat că se știa de la început care suntb orașele care vor primi finanțare, astăzi, Ministerul Mediului a transmis un comunicat din care reiese că din dosarul Primăriei Ploiești lipseau niște acte importante. 

”Dosarul depus de către Municipiul Ploiești, înregistrat la Administrația Fondului pentru Mediu cu   nr. 05/TP/01.11.2018, a fost afișat în Lista solicitanților respinși în urma verificării conformității documentelor și eligibilității solicitantului din punct de vedere economic și tehnic, conform grilelor prevăzute în anexele nr. 4 și 5 la ghid, publicată pe site-ul www.afm.ro în data 17 decembrie 2018.

Motivul respingerii a fost lipsa din dosarul de participare a unui document obligatoriu: dovada că Planul de calitate a aerului a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local. Astfel, pentru municipiul Ploiești, Planul de calitate a aerului nu a fost publicat pe site-ul unității administrativ teritoriale și pe site-ul autorității publice teritoriale pentru protecția mediului, conform legii nr. 104/2011, art. 52, alin (5) și a HG nr.257/2015 art. 25.

De asemenea, menționăm că în perioada 18 octombrie 2018 – 29 martie 2019 este sesiune deschisă și pentru Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ. Până în acest moment, Primăria Municipiului Ploiești nu a depus nici un dosar de finanțare pentru acest program, deși suma alocată pentru acest municipiu este de 2.586.082,75 lei”, se arată în comunicat.

În replică, într-o conferință de presă, primarul a declarat că la mijloc este o răzbunare politică.

”Muncipalitatea nu a obținut această finanțare în primul rând din motive politice, pentru că doamna Grațiela Gavrilescu a pierdut funcția de primar în 2016 și știu că doamna Gavrilescu are un acord cu domnul Dragnea în ceea ce privește negocierea pentru a fi candidat la primăria Muncipiului Ploiești. Al doilea motiv este cel birocratic; la nivelul ministerului este o birocrație de grotă, pentru că au fost și alte primării care au pierdut la fel. Iar al treilea lucru este chiar programul în sine. Este unul prin care de fapt și de drept nu se dorește alocarea banilor către autoritățile respective. Eu nu cred că orașe precum Cluj, Timișoara, Constanța, Galați sau Satu Mare nu au avut planul privind calitatea aerului sau altele și de aceea nu au primit finanțarea. Erau zvonuri că vor fi doar două autorități care vor primi această finanțare și s-a și dovedit asta”, a declarat astăzi Adrian Dobre.

Vă reamintim că în 2018, Primăria Ploieşti a încheiat într-un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, pentru achiziţionarea de autobuze electrice, tramvaie şi troleibuze prin licitaţii centralizate, din fonduri europene. Pe lângă cele 9 autobuze electrice prinse în acest parteneriat, municipalitatea viza alte 11 autobuze cu fonduri de la Ministerul Mediului, solicitare care a fost respinsă.

sursa foto: gds.ro

 

 

 

 

 

 

Verifică şi

Ansambluri modulare pentru strângerea gunoiului selectiv pentru ploieşteni

Consiliul Județean Prahova a achiziționat 100 de ansambluri modulare în valoare de 1 milion de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *