joi , 22 octombrie 2020
Acasă / Administratie / Încep înscrierile în Concursul ”Școala Reciclării” la Ploiești

Încep înscrierile în Concursul ”Școala Reciclării” la Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești, în colaborare cu Regia Autonomă de Servicii Publice (R.A.S.P.) lansează programul „Școala Reciclării – prezent și viitor verde”!

Programul conține informații, care ajută unitățile de învățământ în implementarea sistemelor interne de colectare selectivă a deșeurilor, oferind premii pentru cele mai performante unități implicate. Prin componenta informativ-educativă, programul urmărește și încurajarea utilizării infrastructurii de colectare selectivă, într-un mod civilizat.

În acest an, înscrierea în programul „Școala Reciclării – prezent și viitor verde” se poate face până la data de 15.03.2019, numărul de școli participante fiind nelimitat. Regulamentul, conținând și formularul de înscriere, este disponibil pe  pagina de internet www.scoalareciclarii.rasp.ro. Unitățile de învățământ cu rezultate performante în acest proiect vor fi premiate la finalizarea concursului.

În primele 5 ediții ale programului, au fost organizate sesiuni de comunicare în școli, cu participarea a peste 140 de cadre didactice, care au oferit informații specifice celor peste 15.000 de elevi participanți.

Peste 120 de tone de deșeuri colectate selectiv în cele 5 ediții reprezintă performanța echipelor de profesori și elevi din școlile participante, pentru diminuarea, prin reciclare, a cantităților de deșeuri municipale depozitate, dar și pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (280 tone CO2), încurajând, totodată, economia circulară.

Mai multe informații pot fi solicitate Biroului Protecția Mediului Monitorizare Post închidere Rampa Teleajen din cadrul RASP Ploiești (tel: 0244-541071 int. 114, fax: 0244-513670, mail: protectiamediului@rasp.ro).

comunicat de presa

Verifică şi

Acum! Controale pentru respectarea normelor anticovid in 8 localități din Prahova!

În acest moment, la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova polițiștii împreună cu jandarmi, lucrători …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *