marți , 26 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / Primarul ne linişteşte: Veolia nu poate închide robinetul de apă caldă în mai!

Primarul ne linişteşte: Veolia nu poate închide robinetul de apă caldă în mai!

Printr-un comunicat de presă, operatorul de termie din Ploieşti, Veolia Energie Prahova, a anunţat că foarte curând contractual cu municipalitatea va expira. Concret, acest lucru se va întâmpla pe 1 mai, la ora 24, iar Veolia ameninţă că după această oră nu mai are dreptul să furnizeze serviciul public de alimentare cu energie termică. În acest sens, operatorul a început deja operaţiunile de predare a gestiunii. Acest comunicat a creat panică, dar primarul Adrian Dobre susţine că ploieştenii nu vor rămâne fără apă caldă în luna mai.

“Vorbim de un serviciu de utilitate publică şi în temeiul legii 51, acest serviciu mai poate continua 3 luni minim. Comunicatul Veoliei este unul prin care ei doresc să meargă pe poziţii de forţă, folosindu-se de o clauză contractuală, dar asta nu înseamnă că discuţiile, negocierile pe care noi le avem în momentul de faţă, în colaborare cu Consiliul Judeţean, pentru că ei au producţia, noi distribuţia, merg în continuare şi nu au fost oprite. amprimit o adresă de la Veolia în care ne solicită pe baza unui calendar constituirea unei comisii pentru preluarea bunurilor de retur. Veolia nu poate, fără o predare corectă a sistemului, să plece de aici. Iar predarea unui astfel de sistem, mai ales a producţiei şi a reţelei principale nu se poate produce în 50 de zile, în opinia mea nici în şase luni, dar asta rămâne de văzut. Cât despre investiţiile de care spune Veolia, ele nu au fost niciodată aprobate de consiliu local sau consiliu judetean”, a precizat primarul Adrian Dobre în conferinţă de presă.

Tensiunile între operator şi municipalitate au apărut în momentul în care consiliul local nu a dorit să aprobe majorarea tarifului la gigacalorie, asa cum a solicitat in repetate randuri Veolia. “Refuzul autorităților locale de echilibrare a contractului și actualizarea sa la realitățile economice încă din 2011, a generat pierderi semnificative operatorului care a fost nevoit să finanțeze activitatea sa de zi cu zi pentru asigurarea apei calde și căldurii, pentru ploieșteni, prin împrumuturi de la compania mama”, explica operatorul in comunicatul de presa .

Citeste Aici comunicatul de presă al Veolia Energie Prahova.

 

 

Verifică şi

Proba practică pentru permisul auto care se dadea azi se amana

Din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25.01.2021, Direcția Regim Permise de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *