marți , 14 iulie 2020
Acasă / Administratie / Nici acum nu se știe unde este fisurată conducta care alimentează nordul Ploieștiului

Nici acum nu se știe unde este fisurată conducta care alimentează nordul Ploieștiului

După mai multe zile în care ploieștenii din zona de nord nu au putut folosi apa de la robinet decât pentru toaletă, reprezentanții Primăriei Ploiești nu au aflat nici măcar unde este fisura din conducta magistrală. Reprezentanții firmei care face reparația nici măcar nu au venit la Ploiești să vadă situația, discuțiile cu municipalitatea purtându-se telefonic. Astăzi, primarul Adrian Dobre a declarat că nu știe exact unde este fisura, dar rețeaua Nord este închisă acum. Vă reamintim că această conductă este nouă și încă în garanție, lucrările fiind efectuate în 2015. 

”Va rămâne închisă până când ne spune DSP că apa este conformă, potabilă. Pe urmă se va repara conducta, DSP va lua probe să vadă dacă apa e curată sau nu și abia pe urmă se va face înapoi joncțiunea. Societatea a spus că le trebuie echipament special, având în vedere diametrul conductei, echipament cu care vor veni zilele acestea. În conformitate cu contractul, când ei nu repară defecțiunea, o să le luăm garanția. Probe de apă au fost prelevate și sâmbătă, duminică, luni, dar până nu ne spune DSP că este bună din punct de vedere microbiologic, nu pornim furnizarea din rețeaua Nord”, a declarat primarul.

În această după amiază, DSP Prahova va anunța dacă apa prelevată din conducta fisurată este conformă. 30.000 de ploieșteni au fost trecuți încă de sâmbătă de pe rețeaua Nord pe rețeaua Vest, dar cum pe conductă a fost adusă și rugină, este necesară această analiză biologică a apei.  Până ce conducta va fi reparată, apa se va scurge în continuare în pământ, rotunjind astfel întreținerea fiecăruia dintre noi.

Verifică şi

Controale în piețe, terase, magazine și alte spatii publice în Prahova

În perioada 03-19 iulie 2020, vor fi constituite echipe mixte de control, formate din reprezentanți …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *