marți , 7 aprilie 2020
Acasă / Locuri de munca / Cum să devii asistent maternal profesionist? DGASPC Prahova face recrutări!

Cum să devii asistent maternal profesionist? DGASPC Prahova face recrutări!

În câţiva ani, autorităţile îşi doresc să nu mai existe copii fără părinţi în centre de plasament, ci toţi micuţii să fie crescuţi dacă nu în familia naturală, la persoane instruite în acest scop. Astfel, în această perioadă, DGASPC Prahova recrutează persoane care sunt interesate să devină asistenţi maternali profesionişti. 

“În cadrul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, depus de către Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție – „Reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, în calitate de partener, va beneficia de fonduri europene pentru extinderea rețelei de asistenți maternali profesioniști și dezinstituționalizarea copiilor ocrotiți în centrele rezidențiale.

Proiectul se va derula la nivel național pe o perioadă de 5 ani, iar contractul a fost semnat la începutul lunii noiembrie de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, în parteneriat cu cele 47 de Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Prin intermediul acestui proiect D.G.A.S.P.C. Prahova vizează ca, până la sfârșitul anului 2023, să realizeze profesionalizarea și extinderea actualei rețele de asistenți maternali profesioniști cu un număr de 196 persoane și formarea profesională continuă a acestora.

În acest sens, la nivelul D.G.A.S.P.C. Prahova se derulează campania de recrutare și identificare a persoanelor care sunt interesate de profesia de asistent maternal profesionist.

Astfel, în vederea evaluării capacității de a deveni asistent maternal profesionist, persoanele interesate pot depune cereri la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, din Ploiești, Șoseaua Vestului nr. 14-16, sau prin fax: 0244-586.100, e-mail dgaspcph@yahoo.com.

Informații suplimentare privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist pot fi obținute prin intermediul Serviciului Management de caz pentru asistenți maternali profesioniști din cadrul D.G.A.S.P.C. Prahova, la telefon 0244-586.100, interior 233″, se arată în comunicatul de presă al DGASPC Prahova.

 

Verifică şi

Stagiu de internship de 6 luni pentru studenții de la UPG Ploiești

Studenții de la UPG Ploiești au șansa de a urma un stagiu de internship de …

3 Comentarii

  1. Bună ziua. Este obligatoriu sa iei in plasament 2 copii?Si poti alege intre ce varsta sau daca sa fie cu sau fără handicap?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *