marți , 4 august 2020
Acasă / Social / 9 prahoveni au murit din cauza gripei, alte mii au viroze. Cum să te fereşti!

9 prahoveni au murit din cauza gripei, alte mii au viroze. Cum să te fereşti!

Numărul prahovenilor care mor din cauza gripei combinată cu alte probleme de sănătate, creşte de la o zi la alta. Dacă în urmă cu două zile, când prefectul Mădălina Lupea a convocat şedinţă extraordinară de CJSU, Direcţia Sanitară Prahova raporta 8 decese de gripă, astăzi, printr-un comunicat de presă, DSP transmite că sunt 9 decese. 

În doar patru zile, în perioada 28-31.01.2019, spitalele din judeţ au raportat 1311 cazuri de infecţii respiratorii şi pneumonii, dar şi 92 de cazuri de gripă constatate clinic. totodată, Inspectoratul Şcolar a raportat 1536 de infecţii respiratorii constatate la elevi.

În săptămâna 21-27.01.2019, erau înregistrate 8.358 de cazuri de infecţii acute respiratorii, 1328 de pneumonii şi 212 cazuri de gripă constate clinic.

În județul nostru, până pe 27 ianuarie 2019 fuseseră vaccinate împotriva virusului gripal 57.080 de persoane, fiind solicitate suplimentar 3.655 de doze de vaccin.

În ceea ce privește incidența cazurilor de gripă în unitățile preuniversitare din Prahova, în cadrul şedinţei de CJSU,  inspectorul general al Inspectoratului Județean Școlar, domnul Nicolae Angelescu a precizat că în acest moment nu a fost identificată vreo situație care să conducă la suspendarea cursurilor în vreuna dintre unitățile de învățământ (trei cazuri de infecții respiratorii/gripă timp de trei zile consecutive sau rată a absenteismului de peste 20% dintr-o clasă sau grupă). Totodată, acesta a precizat că directorii unităților de învățământ pot lua decizia suspendării activității dacă constată că a fost întrunită vreuna dintre condițiile de mai sus.
Primăriile, în calitate de administratori ai clădirilor în care funcționează unitățile școlare, au datoria de a verifica stocurile de dezinfectanți atât pentru suprafețe, cât și pentru uzul elevilor (săpun).

În continuare, DSP Prahova recomandă respectarea măsurilor de prevenire a gripei și infecțiilor respiratorii acute în colectivități:
• Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare;
• Izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei;
• Respectarea etichetei tusei și strănutului (utilizarea de batiste de unica utilizare sau tuse/strănut la nivelul părții interne a articulației cotului);
• Igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului;
• Purtarea echipamentului de protecție adecvat (măști, mânuși, halate) de către vizitatori și personalul medical;
• Continuarea vaccinării antigripale

Verifică şi

Concert al Filarmonicii din Ploieşti, mâine, în faţa Bisericii Sfântul Andrei

Orchestra simfonică ploieșteană avându-l la pupitrul dirijoral pe maestrul Radu Postăvaru vă așteaptă joi, 23.07.2020, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *