Despre proiect
· produse naturale pe baza de miere și informații despre proprietățile acestora
· spațiu recreativ tematic
· informații vaste legate de istoria apiculturii și viața stupului
· posibilitatea de a interacționa cu stupul
· introducere în procesul de obținere al mierii.
Stadiul proiectului
Implementarea proiectului a avut întârzieri cauzate de dificultăţi în găsirea terenului propice pentru stupina muzeu, dar în cele din urmă a fost identificat un teren la marginea oraşului Câmpina înspre Cornu şi au început lucrările. În acest moment s-a turnat placa de bază şi s-a ridicat structura, lucrările fiind realizate în proporţie de 60%.
In acest moment proiectul stagneaza din lipsa finantării, deşi Mihai Apostolescu apreciază că ar mai fi necesari doar 27.000 de euro.
“Dupa aprobarea de catre Consiliul local Campina a inchirierii unui teren pentru proiectul afacerii sociale Stupina Turistica, a fost deschisa o actiune in justitie pentru recunoasterea dreptului de proprietate prin uzucapiune pe acest teren, ceea ce a dus practic la blocarea intregului proiect pana la identificarea unei alte suprafete care sa intruneasca conditiile necesare. Noul teren care a fost gasit, la intrarea din nord in Campina a impus schimbari semnificative in privinta proiectului de arhitectura, practic in locul unei casute de lemn s-a impus o structura metalica modulara si o placa de beton care au inghitit practic echivalentul bugetului pentru intreaga casa de lemn. Astfel am ajuns ca in decembrie 2018 sa ajungem cu mari eforturi cu constructia “la rosu”, fara sa reusim sa si protejam prin acoperire cu tabla ceea ce am realizat! Nu am stat cu mâinile în sân pentru că mi-am dorit cu adevărat ca acest proiect să se realizeze. Am încercat înscrierea în Start-up Nation, m-am înscris într-un GAL, accesare de fonduri europene, dar până acum aceste demersuri nu au dat rezultate. Căutăm parteneri, agenţi economici sau firme specializate în accesare de fonduri pentru a găsi resursele necesare finalizarii constructiei si demararii activitatii”, explică Apostolescu.
De ce să vă implicaţi?
-Contribuiți la realizarea primului proiect de acest fel din România.
-Veți sprijini o serie de mici producători și veți contribui la crearea a
cel puțin trei locuri de muncă într-o zonă unde este mare nevoie.
– Veți colabora cu o asociație care și-a propus să creeze un business
pentru comunitate.
– Vom promova desigur produsele sau compania dumneavoastră la
fața locului, în incinta stupinei turistice, în zona DN1 Câmpina sau
online.
– Și ne veți putea vizita oricând veți fi în zonă!
AICI puteţi vedea mai multe detalii despre Stupina Miere Sinceră.