vineri , 6 decembrie 2019
Acasă / Afaceri / De ce vei avea de câştigat dacă te vei implica în proiectul “Stupina Turistică Miere Sinceră”

De ce vei avea de câştigat dacă te vei implica în proiectul “Stupina Turistică Miere Sinceră”

Mihai Apostolescu este apicultor de 27 de ani şi încă de la început şi-a dorit să se implice mai mult decât în propria afacere, convins că apicultura este ceva important nu numai pentru cei care câştigă din asta, ci pentru noi toţi şi mediul în care trăim. Ani de zile, Apostolescu a fost preşedintele Asociaţiei Apicole Prahova şi în fiecare an avea grija ca la Câmpina să se organizeze Târgul Mierii. 

Despre proiect

În 2015, Mihai Apostolescu a câştigat 32.000 de euro din proiectul “Stupina Turistica Miere Sincera” în cadrul programului “Ţara lui Andrei” susţinut de OMV Petrom, la care a mai adăugat încă 11.000 de euro, contribuţie proprie.
Acest proiect îmbină arta apiculturii cu cerințele turismului contemporan întrun concept unicat, nou în România – turismul apicol care oferă posibilitatea de a petrece timp în natura și de a descoperi cum albina poate influența mediul, dar şi alte avantaje, după cum urmează:

·      produse naturale pe baza de miere și informații despre proprietățile acestora

·      spațiu recreativ tematic

·      informații vaste legate de istoria apiculturii și viața stupului

·      posibilitatea de a interacționa cu stupul

·      introducere în procesul de obținere al mierii.

În plus, afacerea socială pregătește, școlarizează și integrează persoane din cadrul grupurilor sociale defavorizate pentru a activa în meseria de apicultor, să producă miere și derivate apicole pe care să le vândă direct consumatorului final.

Stadiul proiectului

Implementarea proiectului a avut întârzieri cauzate de dificultăţi în găsirea terenului propice pentru stupina muzeu, dar în cele din urmă a fost identificat un teren la marginea oraşului Câmpina înspre Cornu şi au început lucrările. În acest moment s-a turnat placa de bază şi s-a ridicat structura, lucrările fiind realizate în proporţie de 60%.

In acest moment proiectul stagneaza din lipsa finantării, deşi Mihai Apostolescu apreciază că ar mai fi necesari doar 27.000 de euro.

 

“Dupa aprobarea de catre Consiliul local Campina  a inchirierii unui teren pentru proiectul  afacerii sociale Stupina Turistica, a fost deschisa o actiune in justitie pentru recunoasterea dreptului de proprietate prin uzucapiune pe acest teren, ceea ce a dus practic la blocarea intregului proiect pana la identificarea unei alte suprafete care sa intruneasca conditiile necesare. Noul teren care a fost gasit, la intrarea din nord in Campina a impus schimbari semnificative in privinta proiectului de arhitectura, practic in locul unei casute de lemn s-a impus o  structura metalica modulara  si o placa de beton care au inghitit practic echivalentul bugetului pentru intreaga casa de lemn. Astfel am ajuns ca in decembrie 2018 sa ajungem cu mari eforturi cu constructia “la rosu”, fara sa reusim sa si protejam prin acoperire cu tabla ceea ce am realizat! Nu am stat cu mâinile în sân pentru că mi-am dorit cu adevărat ca acest proiect să se realizeze. Am încercat înscrierea în Start-up Nation, m-am înscris într-un GAL, accesare de fonduri europene, dar până acum aceste demersuri nu au dat rezultate. Căutăm parteneri, agenţi economici sau firme specializate în accesare de fonduri pentru a găsi resursele necesare finalizarii constructiei si demararii activitatii”, explică Apostolescu. 

De ce să vă implicaţi?

-Contribuiți la realizarea primului proiect de acest fel din România.
-Veți sprijini o serie de mici producători și veți contribui la crearea a
cel puțin trei locuri de muncă într-o zonă unde este mare nevoie.
– Veți colabora cu o asociație care și-a propus să creeze un business
pentru comunitate.
– Vom promova desigur produsele sau compania dumneavoastră la
fața locului, în incinta stupinei turistice, în zona DN1 Câmpina sau
online.
– Și ne veți putea vizita oricând veți fi în zonă!

AICI puteţi vedea mai multe detalii despre Stupina Miere Sinceră.

Albert Einstein spunea: Dacă ar dispărea brusc albinele, omenirea nu ar supravieţui mai mult de 4 ani fără aceste insecte. Studiile recente demonstrează că marele fizician avea dreptate. Fără albine nu s-ar mai produce polenizarea plantelor, în plus corpul albinelor curăţă paraziţii plantelor şi astfel le menţine sănătoase. 

Verifică şi

Video-Cum învață studenții din 8 centre universitare să devină antreprenori de succes

Vor să fie antreprenori încă de pe băncile facultăţii şi învaţă intens pentru a face …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *