miercuri , 27 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / Dobre: ”Majorarea salariilor funcționarilor din primărie înseamnă 10 ani de reparații la școli!”

Dobre: ”Majorarea salariilor funcționarilor din primărie înseamnă 10 ani de reparații la școli!”

Funcționarii din Primăria Ploiești și din instituțiile subordonate Consiliului local vor avea printre cele mai mari salarii din țară, dacă bugetul propus de aleși va fi aprobat.  Astăzi, într-o conferință de presă, primarul Adrian Dobre a anunțat că bugetul pentru salarii va crește cu 30 de milioane de lei.

”Creșterea va fi de cel puțin 20 de milioane de lei pentru angajații primăriei. asta pe lângă ceea ce înseamnă norma de hrană care înseamnă 6,5 milioane de lei pe an, pe lângă acele vouchere de vacanță care mai înseamnă un impact de aproximativ 3 milioane. Una peste alta 30 de milioane de lei”, a declarat primarul.

Dobre a explicat că anul trecut, primăria a făcut reparații în școli de doar 3 milioane de lei, suma care s-a menținut constantă și în 2018 și în 2017 și a reprezentat cea mai mare sumă de bani alocată pentru așa ceva. ”Deci această majorare de salarii ar însemna efortul pe care îl face primăria de 10 ani ca să repare școlile. Din studiile de fezabilitate pe care le avem, am putea cu banii acestia sa construim doua centre de radioterapie, am dat 10 milioane pentru reparații străzi anul trecut, deci pe următorii trei ani, cu banii aceștia am putea repara alte străzi. La sfârșitul anului am venit cu un proiect de hotărâre prin care am solicitat un credit pentru a face o serie de investitții absolut necesare în Ploiești pentru a putea susține proiectele importante-mă refer aici la pasajele subterane de pe Bulevardul București, locuri de joacă, achiziția a încă 40 de autobuze etc, dar consilierii PSD au spus că nu pot accepta pentru că nu pot estima care ar fi valoarea”, a precizat primarul, supărat.

Acesta a comparat performanțele funcționarilor din primărie cu cele ale funcționarilor din Primăria Oradea care nu ajung la nivelul actualelor salarii ale celor din Ploiești, după aprobarea bugetului de salarii din decembrie 2018. 

”Am venit cu o hotărâre de menținere a salariului net în plată și cred că trebuie să rămânem la acest nivel pentru că bugetul nu ne va permite acest lucru fără doar și poate”, a completat Dobre. 

Verifică şi

Proba practică pentru permisul auto care se dadea azi se amana

Din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25.01.2021, Direcția Regim Permise de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *