sâmbătă , 10 aprilie 2021
Acasă / Administratie / Consiliul Județean Prahova se implică într-un nou proiect în domeniul sanitar

Consiliul Județean Prahova se implică într-un nou proiect în domeniul sanitar

După ce luna trecută a semnat deja cererea de finanţare pentru proiectul ,,Îmbunătățirea accesului populației din județele Prahova și Ialomiţa la servicii medicale de urgență”, Consiliul Județean Prahova pregătește acum semnarea contractului de finanțare din fonduri europene nerambursabile pentru Proiectul cu titlul ”Extindere, reabilitare, modernizare și recompartimentare Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești”, anunță instituția.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență la nivelul Unității de Primiri Urgențe Ploiești.

Extinderea, reabilitarea, modernizarea și recompartimentarea UPU Ploiești va determina o mai buna organizare a activității medicale de urgență în cadrul unui imobil cu o suprafață aproape dublă față de situația actuală, cu o dotare medicală performantă, iar circuitele funcționale vor fi semnificativ îmbunătățite. Astfel, actuala clădire a unității de primiri urgențe va fi recompartimentată și extinsă cu un corp nou în suprafață de 1201,75 mp, iar accesul auto pentru ambulanțe cât și cel pietonal se va realiza din strada Găgeni, actuala parcare a spitalului.

Extinderea se va realiza pe laturile de Nord-Est, Sud-Vest și Est a clădirii existente, Unitatea de Primiri Urgențe Ploiești urmând a adăposti, după recompartimentare și extindere, următoarele circuite funcționale: zona de acces, urgențe minore, urgențe majore și spații pentru personal.

Noua unitate de primiri urgențe va avea o suprafață totală de 2.452 mp și va fi dotată cu echipamente medicale de înaltă performanță. Valoarea totală a proiectului este de 18.566.621 lei, din care Consiliul Județean Prahova va asigura o cofinanțare de aproximativ 12 milioane de lei.

Totodată, în luna decembrie 2018, CJ Prahova a semnat cererea de finanţare pentru proiectul ,,Îmbunătățirea accesului populației din județele Prahova și Ialomiţa la servicii medicale de urgență”, finanţat în cadrul Programul Operațional Regional 2014-2020, axa 8.1. Investiții în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități.

Acest proiect are o valoare totală de 14.492.613,11 și este coordonat de Ministerul Sănătății, în parteneriat cu UAT județ Ialomița, UAT județ Prahova și Spitalul Municipal Campina, Spitalul de Pediatrie Ploiești, Spitalul Județean de Urgență Ploiești, Spitalul Orășenesc Sinaia,Spitalul Orășenesc Țăndărei, Spitalul Județean de Urgență Slobozia, Spitalul Municipal Urziceni, Spitalul Municipal Anghel Saligny Fetești.

Obiectivele specifice ale proiectului vizează îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență prin realizarea unor investiții în infrastructurile sanitare.În cadrul proiectului este planificată dotarea unităților sanitare din județul Prahova și județul Ialomița, cu aparatură medicală performantă.

Proiectul european va aduce beneficii întregii comunități, prin creşterea calităţii serviciilor medicale, oferind prahovenilor dar şi celor aflaţi în tranzit în Judeţul Prahova condiţii medicale optime, la standarde europene. De altfel, Consiliul Județean Prahova și președintele Bogdan Toader au început de la sfârșitul anului 2017 un amplu program de modernizare a Spitalului Județean de Urgență Ploiești și a altor unități sanitare prahovene, cu fonduri de la bugetul județean.

 

Verifică şi

Prahova: 35 de paturi covid libere. Încă 122 de persoane depistate pozitiv în ultimele 24 de ore

Din cele 366 de teste pentru depistarea noului coronavirus făcute ieri, 121 au fost pozitive, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *