joi , 20 iunie 2019
Acasă / Turism / Preţuri mai mici pentru Crăciunul pe rit vechi pe Valea Prahovei

Preţuri mai mici pentru Crăciunul pe rit vechi pe Valea Prahovei

Vacanţa de Revelion s-a încheiat în Prahova cu un grad de ocupare de 100%. În continuare, însă, toate unităţile rămân ocupate în  ianuarie, pe perioada vacanței școlare care se încheie pe data de 13 ianuarie. Turiştii moldoveni vor sărbători aici Crăciunul pe rit vechi (7 ianuarie). În zona Breaza şi Câmpina gradul de ocupare este în acest moment de 65%, deci turiştii mai pot găsi încă locuri disponibile.

Pentru turiştii veniţi aici pentru Crăciunul pe rit vechi hotelierii au pregătit tarife speciale: în jur de 600 lei/cameră/noapte la un hotel de 4 stele sau 300 de lei/cameră/noapte la un hotel sau o vilă de 3 stele. Tarifele includ mic dejun dar nu au şi alte mese incluse în pachete.În comparaţie, pentru Crăciunul sărbătorit pe 25 decembrie 2018, turiştii au plătit în medie între 2.700 lei şi 4.000 lei/ cameră pentru 4 nopţi de cazare la un hotel de 4 stele cu mic dejun şi cină festivă în Ajun, plus alte facilități.  Adică minim 675 de lei pe noapte camera la un hotel de patru stele.

După data de 7 ianuarie gradul de ocupare în staţiunile Sinaia, Azuga şi Buşteni scade la aproximativ 70%, astfel turiştii dornici de distracţie pe pârtii şi părinţii cu copii care se află în vacanţă mai găsesc locuri de cazare în perioada respectivă.

Stratul de zăpadă variază între 30 – 40 cm la Azuga şi Buşteni şi 80 – 120 cm la Sinaia. “Staţiunile sunt încă pline de turiştii care se distrează pe pârtii, în parcurile de distracţii sau se relaxează la centrele SPA prezente în majoritatea hotelurilor. Vacanţa copiilor care continuă încă o săptămână a oferit familiilor cu copii oportunitatea de a petrece timp împreună şi foarte mulţi au ales să facă acest lucru în Prahova. Gradele mari de ocupare care s-au menţinut constante în ultimele săptămâni demonstrează că Prahova rămâne o destinaţie de top a turismului românesc,” a declarat Adrian Voican, Preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova.

Verifică şi

DJ Oxia concertează acum pe platoul din faţa Castelului Peleş din Sinaia

Sute de tineri dansează acum pe platoul din faţa Castelului Peleş din Sinaia, acolo unde …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *