duminică , 16 iunie 2019
Acasă / Administratie / Uite cum arată noile autospeciale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova!

Uite cum arată noile autospeciale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova!

Serviciul Județean de Ambulanță Prahova are de acum 13 ambulante noi ,12 tip B2 4×2 și o ambulanță tip B2 4×4. Chiar dacă acestea nu pot suplini nevoia mare de autospeciale pe care o resimte SAJ, cel puţin 80% dintre ambulanţe fiind vechi şi foarte vechi, este un pas important.

Ambulanţele au fost primite în cadrul Proiectului european ,,Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale – Regiunea Sud”, finanțat prin Programul Operational Regional 2014-2020 şi implementat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la nivel regional și național. De serviciile acestor autosanitare vor beneficia prahovenii dar și cei aflați în tranzit în județul Prahova, precizează, printr-o postare pe pagina de facebook, conducerea Consiliului Judeţean Prahova.

Proiectului ,,Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale – Regiunea Sud” are o valoare totală de aproximativ 88.000.000 lei iar obiectivul principal vizează îmbunătățirea nivelului sănătății populației din Regiunea Sud, prin creșterea calității serviciilor de sănătate din faza prespitalicească.

În cadrul acestui program, județul Prahova va primi în anul 2019 și ambulanțe de tip C și autosanitare speciale pentru transportul pacienților, încercându-se astfel înlocuirea parcului auto, cu mașini de ultimă generație, dotate conform normelor europene. Prin programul național menționat anterior, derulat de către Departamentul pentru Situații de Urgență, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, sistemul integrat de urgență va beneficia de o îmbunătățire a serviciilor acordate, evaluarea primului-ajutor calificat, acordarea asistenței medicale și transportul pacienților.

Totodată, administrația județeană a sprijinit de-a lungul timpului activitatea ISU; La începutul lunii octombrie 2018, la Balta Doamnei s-a deschis Centrul pentru Situații de Urgență, proiect finanțat în mare măsură din fonduri județene. Consiliul Județean Prahova are în vedere şi alte proiecte similare, menite să asigure o acoperire optimă în situații de urgență, la nivelul întregului județ, completând programele naționale de intervenție la urgențele medicale, se arată în acest comunicat. 

sursa: CJ Prahova

Verifică şi

Vezi programul Serviciului de Evidenţa Populaţiei Ploieşti în perioada Rusaliilor!

Serviciul Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Ploieşti, informează cetățenii că, în perioada sărbătorilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *