duminică , 16 iunie 2019
Acasă / Afaceri / De sărbători, românilor le-a stat gândul şi la afaceri. Mulţi înscrişi în Start-Up Nation 2018

De sărbători, românilor le-a stat gândul şi la afaceri. Mulţi înscrişi în Start-Up Nation 2018

Tinerii antreprenori au manifestat interes si pentru nou lansatul Start-Up Nation 2018. Pe 27 decembrie, ziua lansării, ministrul pentru mediul de afaceri Radu Oprea, anunţa că în şapte ore de la deschiderea aplicaţiei se înscriseseră 6.164 de utilizatori şi 3.182 de planuri de afaceri. Şi asta, deşi platforma va rămâne deschisă până pe 12 februarie 2019. De altfel, peste 4000 de aplicanţi se înscriseseră după primele două ore. 

În această dimineaţă, pe aplicaţie erau înscrişi 7.500 de dosare.

Alocația financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului.

Calcularea punctajului planului de afaceri se va face în timp real şi transparent, conform grilei de evaluare. Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu în vederea verificării administrative şi a eligibilităţii este de 50 de puncte din maximum 100 de puncte posibile.

Platforma informatică este pregătită pentru lansarea înscrierilor. Îi încurajez pe antreprenori să depună planuri de afaceri sustenabile și să evalueze foarte corect numărul de locuri de muncă create, pentru că, atrag atenția, punctajul încurajează achiziția de echipamente tehnologice. Start-Up Nation va fi un program simplu și intuitiv, cu mai puțină birocrație. Antreprenorul trebuie să se ocupe de afacerea lui, nu să plimbe hârtii”, a declarat Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societățile înființate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producției, industriilor creative, serviciilor și comerțului. Pentru a participa la program, societățile trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată și să mențină locul de muncă ocupat cel puțin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Testarea aplicației electronice de înscriere în Programul Strat-Up Nation a avut loc în perioada 14 – 16 decembrie. 2.477 de utilizatori au testat aplicația, având posibilitatea să se familiarizeze cu secțiunile planului de afaceri on-line, și au contribuit, prin observațiile și întrebările adresate, la ultimele reglaje și definitivarea platformei informatice.

Procedura de implementare a programului Start-Up Nation poate fi studiată accesând link-ul:

http://www.aippimm.ro/categorie/programe/programul-start-up-nation-2018/

Cele 7.167 de dosare depuse pentru deconturi in programul din anul 2017 şi-au găsit finanţarea. În Start Up Nation 2017, din cele peste 19.000 de proiecte depuse, 10.000 au fost selectate, iar 8.444 de contracte au fost incheiate.

 

Verifică şi

Sute de persoane din Prahova şi Argeş au fost instruite în antreprenoriat

Camera de Comert si Industrie Prahova anunta finalizarea implementarii proiectului cu titlul“ Resursa umana performanta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *