duminică , 16 iunie 2019
Acasă / Administratie / ANRSC a dat termen operatorului de salubritate pentru ridicarea gunoiului din Ploiesti

ANRSC a dat termen operatorului de salubritate pentru ridicarea gunoiului din Ploiesti

Rosal Grup riscă suspendarea licenței de funcționare, anunţă primarul Adrian Dobre pe contul de facebook, după ce săptămâna trecută a transmis un comunicat de presă în care se gândea inclusiv la strângerea de semnături din partea cetăţenilor pentru a solicita ADI Deseuri rezilierea contractului cu Rosal pentru Ploieşti. Pana pe 14 decembrie, Rosal are termen limita sa curete orasul de gunoaie.   

“La sfârșitul săptămânii trecute, în urma demersurilor mele, a avut loc ședința comună pe tema salubrității la care au participat președintele Autorității Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (A.N.R.S.C.), domnul Bogdan Petru Alexa, președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Prahova (A.D.I.), domnul Bogdan Toader, reprezentanți ai Ministerului Mediului,Rosal Grup, Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, pentru a stabili măsuri urgente în vederea rezolvării problemei curățeniei în municipiul Ploiești.

În cadrul întâlnirii, am expus, încă o dată, situația gravă cu care se confruntă municipiul Ploiești din punct de vedere a stării de curățenie și am revenit cu solicitarea către A.D.I., de demarare a procedurii de reziliere a contractului pentru colectarea deșeurilor menajere.

A.N.R.S.C a avertizat operatorul de salubritate, oferind un termen limită, 14 decembrie 2018, pentru realizarea curățeniei și funcționarea în termeni normali, în municipiul Ploiești. În cazul în care orașul nu va fi curat, iar activitatea de salubritate nu se va desfășura în parametrii normali, în mod constant, operatorul Rosal Grup riscă suspendarea licenței de funcționare, conform afirmației președintelui A.N.R.S.C. Acțiunile de control vor continua până când orașul nostru va fi curat”, a precizat primarul in postarea sa.

Vă reamintim că în seara de 7 decembrie, primarul însoţit de reprezentanţi ai RASP şim Poliţiei Locale Ploiești, a verificat în teren starea de salubritate a oraşului. Cum Ploieştiul arăta aşa cum îl ştiţi de ani de zile, cu gunoaie ridicate când are chef operatorul, au curs amenzile. Inspectorii Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei, iar echipajele Poliției Locale Ploiești au acordat 41 de amenzi, în valoare totală de 102.500 lei. Intre timp, angajatii Rosal au terminat cu greva, dar gunoiul e ridicat in continuare in ritmul cu care v-ati obisnuit.

Verifică şi

Vezi programul Serviciului de Evidenţa Populaţiei Ploieşti în perioada Rusaliilor!

Serviciul Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Ploieşti, informează cetățenii că, în perioada sărbătorilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *