duminică , 16 iunie 2019
Acasă / Administratie / Dobre propune strângere de semnături de la cetățeni pentru rezilierea contractului cu Rosal

Dobre propune strângere de semnături de la cetățeni pentru rezilierea contractului cu Rosal

Primarul Municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre,  a verificat  personal starea de salubritate a municipiului Ploiești, în cadrul unei acțiuni de control pe care a dispus-o, în Ajun de Moș Nicolae, Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești și Poliției Locale Ploiești. Precizăm că angajații de la Rosal au fost în grevă, drept pentru care gunoiul nu a mai fost ridicat câteva zile. 

Verificarea s-a derulat în zonele unde nu s-a respectat graficul de colectare a deșeurilor menajere, respectiv pe străzile cu unități locative individuale, cât și la nivelul platformelor destinate colectării deșeurilor, aferente blocurilor, iar în urma acestei acțiuni au fost acordate 42 de sancțiuni contravenționale operatorului de salubritate, valoarea acestora fiind de 94.000 lei.

Primarul Adrian Florin Dobre și–a exprimat nemulțumirea față de modul în care se desfășoară serviciul public de salubritate, la nivelul municipiului. Totodată,  a declarat ferm că nu vor înceta acțiunile de control, în oraș, până când nu se va constata că acest serviciu public se desfășoară  corespunzător.

Edilul șef a reamintit faptul că, a solicitat, încă din vara acestui an, Asociației de Dezvoltare Intercomunitara “Polul de Creștere Ploiești-Prahova” să demareze procedura de reziliere a contractului cu operatorul de salubritate, însă, până în prezent, nu au fost luate măsuri concrete în ceea ce privește situația semnalată.

În acest context, astăzi, primarul Adrian Florin Dobre se va întâlni, de urgență, cu reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitara “Polul de Creștere Ploiești-Prahova” în vederea  analizării situației serviciului de salubritate și stabilirea măsurilor legale, care se impun în vederea soluționării acestei probleme cu care se confruntă municipiul Ploiești. “Sper să se ia decizia corespunzătoare pentru Ploiești, dar și pentru localitățile limitrofe, care se află sub contract cu același operator și care, în prezent, se confruntă cu aceeași problemă”, a precizat primarul municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre.

În această ordine de idei, primarul Adrian Florin Dobre a mai declarat că, intenționează să demareze un sondaj de opinie din care să reiasă dacă ploieștenii sunt sau nu mulțumiți de modalitatea în care se asigură serviciul de salubritate.

Luăm în calcul și o campanie de strângere de semnături, în vederea luării unei decizii transparente privind contractul actual pe care municipalitatea îl are în derulare cu operatorul de salubritate și fac un apel la sprijin din partea cetățenilor în acest sens. Cert este că, ploieștenii trebuie să aibă un serviciu de salubritate îmbunătățit, iar în situația actuală, operatorul a depășit orice limită ”, a conchis primarul Adrian Florin Dobre.

Verifică şi

Vezi programul Serviciului de Evidenţa Populaţiei Ploieşti în perioada Rusaliilor!

Serviciul Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Ploieşti, informează cetățenii că, în perioada sărbătorilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *