vineri , 26 aprilie 2019
Acasă / Social / Asociaţia Diabeticilor Prahova a finalizat două proiecte pentru sănătatea oamenilor
Conpet S.A.

Asociaţia Diabeticilor Prahova a finalizat două proiecte pentru sănătatea oamenilor

Mereu implicată în problemele de sănătate ale comunităţii, Asociaţia  Diabeticilor  din  Prahova  a încheiat recent două proiecte, menite să prevină în rândul populaţiei îmbolnăvirea cu boli de nutriţie şi să promoveze stilul de viaţă sănătos. 

Astfel, in parteneriat cu Consiliul Judetean Prahova a fost derulat proiectul „Caravana spune Da pentru sanatatea Ta” . Proiectul, castigat in cadrul concursului pentru ong-uri  cu finantari nerambursabile de la Consiliul Judetean Prahova, a avut  ca scop   imbunatatirea starii de sanatate a persoanelor din Judetul Prahova  afectate de obezitate, sindrom metabolic si diabet zaharat prin cresterea implicarii tinerilor din Prahova in actiunile de promovare a sanatatii, prevenirii imbolnavirilor si a salvarii vietilor umane.

In perioada  27.09.2018 – 27.11.2018 s-au organizat campanii gratuite de testare a glicemiei si masurarea tensiunii arteriale/greutatii corporale, cetatenii au fost informati despre diabet si obezitate, riscurile si complicatiile bolii si s-au oferit flyere cu informatii despre diabet  celor interesati. In sapte licee din judetul Prahova  au fost organizate cursuri de educatie pentru sanatate  pe  aceeasi tema cat si cursuri pentru  acordarea primului ajutor.

Parteneri ai acestui proiect au fost Serviciul de Ambulanta Judetean Prahova şi Scoala Postliceala Sanitara Thoma Ionescu.

In parteneriat cu Consiliul Local Ploiesti, Asociatia Diabeticilor din Prahova  a implementat, in perioada 01.08.2018-30.11.2018, proiectul „Ploiesti spune DA pentru sanatatea TA, editia a doua”.

Proiectul, castigat in cadrul concursului cu finantari nerambursabile pentru ong-uri  de la Consiliul Local Ploiesti, a avut ca scop  imbunatatirea starii de sanatate in randul  populatiei din Ploiesti ca urmare a cresterii numarului celor aleg miscarea si un stil de viata sanatos.

In perioada  22.09.2018 – 26.11.2017 s-au organizat campanii gratuite de testare a glicemiei si masurarea tensiunii arteriale/greutatii corporale, cetatenii au fost informati despre diabet si obezitate, riscurile si complicatiile bolii si s-au oferit flyere cu informatii despre diabet  celor interesati. In cinci licee din Ploiesti au fost organizate cursuri de educatie pentru sanatate  pe  aceeasi tema cat si cursuri pentru  acordarea primului ajutor . Tot in cadrul proiectului, s-a initiat  pe 22 septembrie evenimentul “The Fun Ride, editia a doua”, o plimbare cu bicicleta prin Ploiesti, menita sa trezeasca interesul ploiestenilor  pentru  utilizarea  bicicletei ca modalitate de a preveni imbolnavirile, iar pe 17 noiembrie s-a organizat un flash mob pentru a marca ziua mondiala a diabetului.

Parteneri: Scoala Postliceala Sanitara Thoma Ionescu, Centrul Comercial Ploiesti Shopping City, Serviciul de Ambulanta Judetean Prahova, Asociatia „Intoarce-Te La Sport”, Asociatia de Sprijin si Binefacere Romania, S.C. Dea Drs Food Services S.R.L (Restaurant Orizont) , S.C.Mortasifu Concept S.R.L (Cofetaria Andrei) , Asociatia Pedalam pentru oameni, Club Sportiv Dinamic Sport, Asociatia Prahova in Actiune.    Sponsori: Polisano Pharmaceuticals S.A, Estrade Distribution S.R.L (Fora), Sanofi Romania, Asociatia „Intoarce-te la Sport”, S.C. Maspex Romania S.R.L, Prisum International Trading Co S.R.L, Queisser Pharma S.R.L, Silcat Distribution S.R.L, Kandia Dulce S.A, S.C Sly Nutritia S.R.L, S.C. ANNABELLA Fabrica de conserve Raureni S.A.

Sarbatori Fericite

Verifică şi

Decizia BOR: Azi nu îl sărbătorim pe Sfântul Gheorghe, ci doar pe Sfântul Valerie

An de an, creştinii ortodocşi l-au sărbătorit pe Sfântul Gheorghe pe 23 aprilie. Anul acesta, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *