marți , 26 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / Guvernul va construi un penitenciar în Prahova. Vezi unde!

Guvernul va construi un penitenciar în Prahova. Vezi unde!

La Berceni, în Prahova, se va construi în curând un penitenciar, anunță Administrația Națională a Penitenciarelor, printr-un comunicat de presă.

Guvernul României a primit aprobarea de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) pentru un împrumut de 177 de milioane de euro. Această sumă va acoperi cheltuielile pentru construirea a două noi penitenciare,  cu o capacitate totală de 1.900 de locuri. 

Cel de la Berceni va avea 1.000 de locuri, în vreme ce penitenciarul de la Unguriu, Vrancea, va putea caza în regim de detenție  900 de persoane.

“Împrumutul furnizat de CEB reprezintă o contribuţie majoră la planurile guvernamentale de îmbunătăţire a calităţii şi capacităţii instituţiilor penitenciare, în conformitate cu calendarul de măsuri 2018 – 2024 pentru soluţionarea supraaglomerării carcerale şi a condiţiilor de detenţie, adoptat prin Memorandum de către Guvernul României”, precizează ANP.

Din același împrumut, vor fi create facilităţi pentru personalul din sistemul administraţiei penitenciare, inclusiv pentru formare şi dezvoltare profesională, în oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov, şi în localitatea Rodbav, judeţul Braşov.

Verifică şi

Proba practică pentru permisul auto care se dadea azi se amana

Din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25.01.2021, Direcția Regim Permise de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *