duminică , 16 iunie 2019
Acasă / Economic / Predicții SUMBRE de la Isărescu. Afla ce se va întâmpla după majorările salariale?!

Predicții SUMBRE de la Isărescu. Afla ce se va întâmpla după majorările salariale?!

Mult trâmbițatele creșteri salariale de la sfârșitul acesui an și începutul anului viitor vor avea efecte rele asupra traiului tuturor. Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României a explicat la  prezentarea „Raportul asupra inflaţiei”, ediţia noiembrie 2018, că toate aceste majorări vor duce la un risc mai mare de creștere a inflației. 

„Dacă vor fi exagerate, depinde la ce te gândeşti, când foloseşti cuvântul exagerat – care este grupa de personal bugetar, ce pondere au în total cheltuieli bugetare, cum le compensezi -, vor împinge şi mai mult preţurile în sus. Cam acestea sunt riscurile, dar, mai întâi să le vedem (n.red. – majorările salariale anunţate pentru bugetari, anul viitor)”, a subliniat Mugur Isărescu, titrează Mediafax.ro.

Pe de altă parte, Isărescu spune că muncitorii nu sunt calificați în meserile cerute pe piața muncii, ceea ce îi conduce pe angajatori la două probleme: lipsa forței de muncă și creșterea salariului minim.

Citeste in continuare aici:https://www.mediafax.ro/economic/avertizare-de-la-isarescu-daca-majorarile-salariale-vor-fi-exagerate-vor-impinge-si-mai-mult-preturile-in-sus-17620980

 

Verifică şi

CONPET A APROBAT ACORDAREA DE DIVIDENDE ACȚIONARILOR

CONPET S.A., operatorul Sistemului Național de Transport al țițeiului prin conducte și pe calea ferată, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *