marți , 7 iulie 2020
Acasă / Social / Votează proiectul prahovean preferat din ”Ro Smart în Țara lui Andrei”!

Votează proiectul prahovean preferat din ”Ro Smart în Țara lui Andrei”!

În competiția „RO SMART în Țara lui Andrei”, care urmărește să pună tehnologia în sprijinul dezvoltării sustenabile a comunităților din România, s-au înscris peste 200 de proiecte care propun soluții inovatoare în 8 domenii cheie: educație, infrastructură, sănătate, siguranță, transport, agricultură, energie și mediu.

Urmează etapa a doua a competiției, cea a votului public. Fiecare român care își dorește să aducă o contribuție la dezvoltarea României prin tehnologie poate vota proiectul favorit până pe 15 noiembrie!

Din Prahova s-au inscris in concurs mai multe proiecte: Resurse digitale investite in viitorul educatiei rurale-Stelura Pralea, Valea Doftanei; noile Tehnologii aplicate-Școala performanta și calitate-Ciocănescu Carmen Izabela Telega;Laborator Multimedia-Mirica Paula -Liceul Tehnologic Ciorani; Career Bus-cu aplicare si in Prahova; Respiro pentru educație-cu aplicare si in Prahova; Profesor Smart pentru Romania Smart -Alexandra Anton-Ploiești.

  • În cadrul competiției naționale de proiecte „RO SMART în Țara lui Andrei” se acordă granturi totale de 400.000 de euro, mentorat din partea angajaților OMV Petrom și consultanță pentru implementarea proiectelor software din partea companiei Life is Hard pentru proiectele care schimbă România prin tehnologie.

 

  • Peste 200 de proiecte de tip SMART CITY au intrat în competiția RO SMART în Țara lui Andrei: 174 vizează schimbări în educație, 22 schimbări în sănătate, 10 de mediu, 21 în domeniul infrastructurii, 7 in domeniul siguranței, 3 pentru agricultură, 2 în domeniul energiei și 4 pe transport.

 

  • Toate proiectele eligibile sunt postate pe pagina taraluiandrei.ro si pot fi votate in perioada 2- 15 noiembrie 2018. Câștigătorii competiției vor fi anunțați pe 24 noiembrie.  

 

“Ne bucurăm să vedem sute de proiecte SMART care doresc să își găsească locul pe harta României. OMV Petrom susține inițiativele românilor care aduc schimbare prin tehnologie în comunitățile din țară și îi felicităm pe cei care au trecut în etapa următoare a competiției. Invităm publicul să își voteze favoriții și să contribuie astfel la dezvoltarea cât mai multor comunități SMART.”, a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.

 

În paralel cu votul public, proiectele sunt evaluate de un juriu de experți, ținând cont de următoarele  criterii: relevanţa proiectului, impactul proiectului și beneficiari, fezabilitatea implementării, bugetul realist și transparent, sustenabilitatea proiectului, noutatea ideii și inovaţia tehnologică. Ponderea votului public este de 20%, iar evaluarea juriului are o pondere de 80%.

 

Primii 25 de finaliști vor fi invitați să susțină proiectele în fața  juriului. Câștigătorii competiției vor fi anunțați pe 24 noiembrie.

 

Mai multe detalii, pe www.taraluiandrei.ro, secțiunea Proiecte > RO SMART.

Verifică şi

Prahova: Contestaţiile nu au modificat prea mult notele elevilor la Evaluarea Naţională

Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele finale ale absolvenților clasei a VIII-a,  obținute în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *