marți , 25 iunie 2019
Acasă / Afaceri / Proiect inovator: Accesează Smart Start USA şi First Bank pentru afacerea ta în SUA! P

Proiect inovator: Accesează Smart Start USA şi First Bank pentru afacerea ta în SUA! P

Caravana Smart Start USA a ajuns astăzi la Ploieşti. Prezentarea singurului program privat din România care îşi propune deschiderea spre piaţa Statelor Unite ale Americii a companiilor cu capital românesc s-a desfăşurat la UPG Ploieşti în prezenţa antreprenorilor locali interesaţi, autorităţilor locale şi judeţene şi a reprezentanţilor băncilor partenere.

Concret, programul are ca scop stabilirea de contacte directe între companiile și întreprinzătorii din România și SUA, fiind înființată, pentru facilitarea rapidă a acestora, filiala CCIR la Miami, reprezentată de Ilan Laufer, fostul ministru pentru mediul de afaceri, o noutate pentru IMM-urile din România, interesate de extinderea pe piața americană și un pas important pentru implementarea Smart Start USA.

Programul, al cărui buget este de 500 milioane de dolari, este iniţiativa Fundaţiei Laufer în parteneriat cu Academia de Studii Economice București și Camera de Comerț și Industriei a României, cu participarea partenerilor de implementare – Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Fondul Român de Garantare, First Bank (Piraeus Bank Romania)  şi a altor două unităţi bancare.

“Piraeus Bank este prima bancă americană din România, practic a fost cumpărată de un fond de investiţii JC Flowers şi va fi prima bancă care va oferi soluţii în segmentul retailului bancar american, ceea ce ne sprijină foarte mult în dorinţa noastră de a susţine companiile româneşti de a pătrunde către noi pieţe. Valoarea creditului financiar acordat este de maximum 200.000 USD, aportul propriu de minimum 15%, iar perioada de implementare este de 7 ani. Suntem din ce în ce mai competitivi în foarte multe segmente: producţie, ansamble, echipamente, subansamble, maşinării, software, care a atins un procent din PIB de peste 7%, dar şi de agricultură sau mobilier unde România a crescut foarte mult ca şi competitivitate”, a spus, la Ploieşti, Ilan Laufer, iniţiatorul programului.

Acesta şi-a propus să susţină anual peste 10.000 de companii româneşti să îşi extindă afaceri în străinătate prin asigurarea accesului mai facil la finanţare, prin îndrumare şi consiliere, dar şi instruire antreprenorială. Platforma poate fi accesată aici (https://smartstartusa.net/) Săptămâna viitoare va începe finanţarea primelor proiecte eligibile.

“Din 420.000 de companii din România, 90% sunt IMM-uri. 20% dintre aceste IMM-uri export şi 25% din totalul exporturilor din România sunt acoperite de IMM-uri. Pentru acest program First Bank s-a pregătit cu trei pachete: pachet cont curent Smart Start USA, Tranzacţii Forward şi Platforma digital Live Shop. Vom opera la început cu 99 de unităţi bancare, 1.300 de specialişti şi 150.000 de clienţi activi “, a explicat Cristina Csiszer, director regional First Bank.

Vineri, pe 26 octombrie, la Bucuresti, vor fi prezentate concluziile sesiunilor de discuţii din cele 27 de oraşe în care a mers caravana Smart Start USA.

 

Verifică şi

Lucrări de montare a separatoarelor pe DN1, lângă Ploiești

În perioada de 29-30 mai a.c., în intervalul orar 09.00-17.00, pe DN1- E60, în zonele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *