duminică , 27 septembrie 2020
Acasă / Administratie / Spitalul Județean de Urgență din Ploiești are propriul aparat RMN
cof

Spitalul Județean de Urgență din Ploiești are propriul aparat RMN

De acum, Spitalul Județean de Urgență din Ploiești are disponibil un  aparat RMN propriu. Acesta a fost dat în folosință, fiind utilizat doar pentru pacienții internați în unitatea sanitară prahoveană.  Anul viitor, după semnarea noului contract cadru cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Prahova, aparatul  RMN va fi disponibil  și pentru cazuri din afara spitalului(investigații în regim de ambulatoriu, în baza biletului de trimitere).

Investiţia  face  parte din  Programul de Guvernare şi se derulează în cadrul Proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar – proiect finanţat prin Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD).

În cadrul vizitei de lucru la SJU Ploiești, președintele Bogdan Toader a vizitat secția Chirurgie 1, unde recent au fost finalizate lucrările de modernizare. Consiliului Judeţean Prahova a demarat încă  de la sfârșitul anului 2017 lucrări ample de modernizare și reabilitare la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.Acestea au început cu modernizarea  secției Cardiologie, iar ulterior, programul de îmbunătăţire a infrastructurii spitaliceşti a  continuat cu  secţiile Interne, Ortopedie, Neurologie și Chirurgie vasculară. Astăzi, au fost finalizate lucrările la secția Chirurgie 1 și conform calendarului stabilit, săptămâna viitoare va începe și modernizarea secției Chirurgie plastică.

Obiectivul de investiţie  face parte din proiectul ,,Modernizare corp clădire A + B din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti”, incluzând lucrări de arhitectură, instalaţii electrice, instalaţii de fluide medicale, lucrări de curenţi slabi (detecţie incendiu, comunicare voce/date, control acces), lucrări de înlocuire a coloanelor de apă cu uzură ridicată, precum și lucrări de înlocuire a tâmplăriei și a obiectelor sanitare. Secţia  chirurgie 1 are alocate 80 de paturi standard, fiecare salon fiind prevăzut cu grup sanitar propriu.

comunicat de presa CJ Prahova

Verifică şi

Alegeri electorale locale. Cum vom vota duminică, 27 septembrie!

Votarea se desfășoară după următorul program: duminică 7-21 Veţi prezenta actul de identitate operatorului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *