duminică , 16 iunie 2019
Acasă / Social / ”Flori pentru suflet”, campanie la Ploiești Shopping City

”Flori pentru suflet”, campanie la Ploiești Shopping City

Dacă treceți mâine prin Ploiești Shopping City este posibil să primiți o floare de la un necunoscut. E vorba despre o campanie  națională de voluntariat care își propune să aducă zâmbete pe chipul vârstnicilor. Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie), Ploiești Shopping City, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor și Fundația Principesa Margareta a României organizează a 7-a ediție a Campaniei naționale de voluntariat „Flori pentru Suflet”. Campania este o modalitate de a promova, alături de parteneri, colaboratori și voluntari, mesajul unei bătrâneți mai frumoase pentru vârstnicii din România.

Acțiunea va avea loc în acest weekend, în cadrul Ploiești Shopping City, unde 2 voluntari vor distribui 500 de flori fie persoanelor vârstnice pe care le vor întâlni, fie celor mai tineri, cu mesajul de a le oferi mai departe vârstnicilor din viața lor. Acțiunea va avea loc duminica, 7 octombrie, în intervalul orar 11:00-15:00. La nivel național, în perioada 27 septembrie – 7 octombrie, peste 60 de ONG-uri din toată țara, instituții publice, instituții de învățământ, companii sau voluntari vor susține mesajul unei bătrâneți demne pentru vârstnicii din România prin oferirea de flori și gânduri bune seniorilor.

De altfel, oricine se poate alătura campaniei, împreună cu familia, prietenii sau colegii, dăruind câteva flori în comunitatea lor. Detalii se găsesc pe www.niciodatasingur.ro/floripentrusuflet.

Campania este organizată la nivel internațional de către Federația Internațională „ Les petits frères des Pauvres” în țări precum Franța, Spania, Ungaria, Elveția, Germania, Polonia, Mexic, Canada sau Statele Unite ale Americii.

La nivel mondial, din ce în ce mai mulți vârstnici sunt afectați de izolarea socială și singurătate.  În România, conform unui studiu realizat de GfK pentru Fundația Principesa Margareta a României, unul din doi vârstnici este afectat de singurătate sau trăiește sentimentul inutilității. Prin campaniile și acțiunile sale, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor este alături de peste 850 de vârstnici singuri. Oricine poate susține cauza donând 2 euro/lună, dacă trimite un SMS la numărul 8844.

Verifică şi

Un nou cod portocaliu în Prahova. Intră în vigoare în această după amiază!

Prahova, mai puţin nordul judeţului, va intra astăzi într-un nou cod portocaliu de instabilitate atmosferică …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *