sâmbătă , 15 august 2020
Acasă / Social / Proiectul ”Let’s do it, România!” are nevoie de sprijinul prahovenilor

Proiectul ”Let’s do it, România!” are nevoie de sprijinul prahovenilor

Mâine, toți românii sunt invitați la Ziua de Curățenie Națională, eveniment organizat, în data de 15 septembrie 2018, de Lets do it, România! cu sprijinul Ministerului Mediului. 

Acesta face parte din acțiunea internațională Ziua de Curățenie Globală – World Cleanup Day, realizată sub egida Let’s do it, World! și a Programului Națiunilor Unite pentru Mediu – UNEP. Obiectivul World Cleanup Day, de a mobiliza 5% din populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament din perspectiva gestionării corecte a deșeurilor, poate fi considerat cel mai ambițios proiect civic de mediu înregistrat vreodată la nivel mondial.

În România, ținta organizatorilor este mobilizarea a 1 milion de voluntari, care să participe, activ, la acțiunea de curățenie. 

Ministerul Mediului participă, prin agențiile județene pentru protecția mediului, comisariatele județene ale Gărzii Naționale de Mediu și Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, la buna desfășurare a acțiunilor de curățenie, pe întreg teritoriul țării.

Viceprim-ministrul Grațiela Gavrilescu, ministrul mediului, se va întâlni cu voluntari din municipiul Ploiești și va fi prezentă la acțiunile de ecologizare și de educare a cetățenilor organizate în județul Prahova, în orașul Băicoi (albia râului Dâmbu; zona blocurilor din centrul orașului; cartierul Tufeni), precum și în comuna Berceni și pe Valea Cricovului (zona Urlați-Albești).

La Băicoi, campania va începe la  ora 09:00, unde doritorii sunt așteptați în fața sediului Primăriei Orașului Băicoi. Aici vor primi mănuși, saci și orice mai este necesar pentru colectarea deșeurilor. 

La Ploiești, înscrierea în echipele voluntarilor la această acțiune se poate realiza, inclusiv în ziua desfășurării activităților, la adresa de e-mail florentina.stan@letsdoitromania.ro .

La nivelul municipiului Ploiești au fost identificate următoarele zone în care pot acționa voluntarii înscriși pentru colectarea deșeurilor abandonate:

Pentru municipiul Ploiești, autoritatea responsabilă în gestionarea acestei acțiuni este Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești, tel. 0244-541071, fax. 0244-513670.

Conform detaliilor stabilite cu organizatorii, sâmbătă 15 septembrie 2018, începând de la ora 9.00, voluntarii vor fi transportați cu autobuzele SC Transport Călători Express SA către zonele propuse pentru curățenie în campania “Let’s do it, Ploiești!”, locul de întâlnire pentru voluntarii participanți fiind stabilit la Sala Sporturilor Olimpia.

Verifică şi

Părinţii nu vor să audă de majorarea etapizată a alocaţiilor: “Oferta guvernului este jignitoare!”

Grupul părinţilor care luptă pentru ca statul român să respecte legea dublării alocaţiei pentru creşterea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *