sâmbătă , 20 aprilie 2019
Acasă / Administratie / Aproape 1,3 milioane de români au solicitat anul acesta un pașaport
Vaccineaza-l

Aproape 1,3 milioane de români au solicitat anul acesta un pașaport

Peste 1.285.000 de pașapoarte au fost eliberate în perioada ianuarie – august 2018, cu 24% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai multe cereri depuse în primele 8 luni ale acestui an au fost pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, 958.592, reprezentând o creștere cu 33% față de anul trecut, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

Numărul cererilor pentru pașapoartele simple temporare a fost de 326.897, însemnând o creștere de 3% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În perioada de vârf, reprezentată de lunile iulie și august, serviciile publice comunitare de eliberare a pașapoartelor au avut program prelungit de lucru cu publicul.

Începând cu data de 1 septembrie a.c., programul de lucru cu publicul va reveni la normal, respectiv în intervalul orar 08.30-16.30, de luni până vineri, cu mențiunea că într-una dintre aceste zile ghișeele de primiri și eliberări documente vor funcționa în intervalul 08.30-18.30, în Prahova, această zi fiind joi. 

Cetățenii au la dispoziție următoarele modalități de plată a taxelor pentru eliberarea pașapoartelor:

  • la casieriile unităților CEC Bank;
  • prin mandat poștal la orice Oficiu Poștal;
  • on-line, în sistem internet banking, prin virament către conturile deschise de Instituțiile Prefectului;
  • de la orice bancă la care cetățeanul are deschis un cont bancar, prin virament către conturile deschise de Instituțiile Prefectului;
  • la casieriile deschise în sediile Instituțiilor Prefectului din fiecare municipiu reședință de județ, respectiv municipiul București.

Programarea on-line, o soluție pentru eliminarea timpului de așteptare la ghișeu

Pentru depunerea cererilor de pașapoarte recomandăm cetățenilor să facă programare on-line pe site-ul www.epasapoarte.ro, caz în care persoanei i se va comunica o oră la care să se prezinte la ghișeu.

Verifică şi

Contractul cu Veolia pentru termia Ploieştiului a fost prelungit până pe 15 mai 2022

În urma Hotărârii Consiliului Local din data de 9.04.2019, astăzi, vineri, 12.04.2019, a avut loc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *