miercuri , 27 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / Posesorii de mașini noi, chemați de urgență la înmatriculare

Posesorii de mașini noi, chemați de urgență la înmatriculare

Instituția Prefectului județul Prahova informează cetățenii care au programări online pentru înmatricularea unui autovehicul nou, după data de 31 august, să se prezinte la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Prahova, din strada Vasile Lupu, nr.60, Ploiești, cu documentația necesară înmatriculării până la 31 august 2018, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Prahova.

Astfel, toate persoanele aflate în această situație vor fi primite în audiență de șeful serviciului, în fiecare zi lucrătoare, între orele 8.30 și 18.30.

Măsura are la bază intrarea în vigoare a prevederilor Regulamentului UE nr.1151/2017 al Comisiei Europene, privind omologarea vehiculelor, care precizează că începând cu data de 1 septembrie ”în cazul vehiculele din categoriile M1, M2 și N1 clasa I, autoritățile naționale, din motive legate de emisii sau de consumul de combustibil, în cazul vehiculelor noi care nu sunt în conformitate cu dispozițiile prezentului regulament, trebuie să considere certificatele de conformitate ca nemaifiind valabile în sensul articolului 26 din Directiva 2007/46/CE și trebuie să interzică înmatricularea, vânzarea sau punerea în circulație a acestor vehicule”.

Aceași măsură se aplică și microbuzelor de pasageri noi, cumpărate în ultimele luni. Potrvit reglementării europene, autoturismele care nu se mai conformează noului sistem de testare a emisiilor de noxe și consumului nu vor mai putea fi omologate după vechile norme de la 1 septembrie 2018.

Chiar dacă ați primit numere roșii pentru 90 de zile în lunile iunie-iulie, trebuie să mergeți să înmatriculați mașina înainte de 1 septembrie. 

 

Verifică şi

Proba practică pentru permisul auto care se dadea azi se amana

Din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25.01.2021, Direcția Regim Permise de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *