marți , 26 ianuarie 2021
Acasă / National / Se apropie termenul final. Ce trebuie să faci să recuperezi banii din taxa auto?

Se apropie termenul final. Ce trebuie să faci să recuperezi banii din taxa auto?

Românii care știu că trebuie să recupereze bani din taxa auto plătită în perioada 1 ianuarie 2007 – 31 ianuarie 2017, trebuie să se grăbească să depună cerere la ANAF până pe 31 august 2018. Cei care nu vor depune cereri în acest termen nu vor mai putea solicita restituirea. Formularul de restituire trebuie completat şi depus la unitatea fiscală aferentă adresei din buletin, fiind valabil şi fără documente justificative.

Cererile de restituire a sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule se pot depune până la data de 31 august 2018 de către contribuabilii care nu au beneficiat de restituire până la intrarea în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 52/2017.

Se pot depune cereri de restituire pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu pentru autovehicule, indiferent de momentul la care a fost percepută taxa.

Sumele restituite vor fi calculate de Fisc, urmând să fie virate direct în contul IBAN al contribuabilului. Restituirea se face, în baza deciziilor emise de Fisc, în cursul anului 2018 pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019 pentru timbrul de mediu pentru autovehicule.

Verifică şi

Vreme deosebit de caldă până pe 10 ianuarie, în toată ţara. Află ce temperaturi vor fi în Muntenia!

De astăzi şi până pe 10 ianuarie, potrivit estimărilor meteorologilor de la ANM, vremea în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *