marți , 19 ianuarie 2021
Acasă / Social / Proiectul inedit al unei românce. A parcurs pe jos ”600+km pentru educație”!

Proiectul inedit al unei românce. A parcurs pe jos ”600+km pentru educație”!

Făgărășeanca Raluca Ciulei a dus la bun sfârșit o inițiativă impresionantă pentru susținerea copiilor. Ea a mers pe jos peste 600 de kilometri pentru a atrage atenția asupra importanței educației, fiind convinsă că absolut fiecare copil contează în campania pe care a numit-o Caravana ”600+km pentru educație”

Tânăra temerară a parcurs traseul Bistrița – București în perioada 30 iulie – 19 august, pentru a le transmite profesorilor, părinților și copiilor că nu sunt singuri. Totodată, face apel la restul populației să se implice activ în viitorul tinerilor, pentru ca fiecare dintre ei să primească educația necesară.

„Mergem acești kilometri pentru a invita pe toată lumea la fapte. Faptele ne vor salva, nimeni și nimic altceva! Doresc să văd o Românie pusă pe fapte, o Românie în care nici un copil nu e lăsat pe dinafară, nu e lăsat în urmă”, spune Raluca. Pe durata întregului traseu a fost suținută de membrii Asociației Love for Life, fondată și condusă de ea.

Fosta sportivă a ajuns la Posada în zi de sărbătoare de Sf. Maria, pe 15 august, unde s-a întâlnit cu eleve din comuna Secăria. Și-a continuat drumul joi dimineață, pe 16 august 2018, iar alături de ea au mers, bucuroși să se alăture acestei cauze nobile, elevi și dascăli din Comarnic, dar și reprezentanți ai primăriei orașului, în frunte cu dl. Primar Sorin Popa. Cu toții au răspuns inițiativei de a sprijini educația copiilor prin implicare personală și, bineînțeles, prin puterea exemplului, mergând alături de Raluca Ciulei până la ieșirea din Comarnic spre București.

Cum o putem sprijini în continuare pe Raluca?

”DACA DORITI SA FITI SOLIDARI CU MINE, DACA DORITI O SCHIMBARE IN BINE IN ROMANIA, VA ROG SA VA GANDITI LA UN PRIM MIC PROIECT PE CARE SA IL DESFASURATI IN SAPTAMANILE SAU LUNILE CARE VIN, PRIN CARE SA AJUTATI CU CEVA IN JURUL VOSTRU (ex. daruiti carti si cititi impreuna cu un grup de copii dintr-un mediu defavorizat pana cand acei copii prind gustul lecturii si incep sa citeasca singuri; gatiti si invitati la masa o data pe saptamana un copil care nu are ce manca; plantati un copac si ingrijiti-l; etc). DUPA CE ATI VENIT CU O IDEE, VA ROG MULT, ATUNCI CAND DATI LIKE LA ACTIUNILE MELE, SA SCRIETI CA SI COMENTARIU CARE ESTE PROIECTUL VOSTRU. Haideti sa ajungem la fiecare roman cu acest mesaj, haideti sa fim solidari, sa fim uniti, sa miscam lucrurile impreuna. Este o carte castigatoare, va promit! Iar eu sunt alaturi de voi cu orice aveti nevoie, eu lupt pana la capat, si ca mine sunt si alti oameni extraordinari care va sunt alaturi. DA, VOM DA DE GREU ORICARE VA FI PROIECTUL CE NI-L VOM PROPUNE, VOM DA DE OAMENI CE NE VOR PUNE BETE IN ROATE SAU NE VOR DESCURAJA, INSA VOM PERSEVERA. Copiii nostri vor copia exemplul nostru si impreuna, prin puterea nostra, prin mintea si efortul nostru vom ajunge la bunastarea pe care ne-o dorim.”

A renunțat la Elveția pentru România

Raluca s-a întors acasă după 21 de ani petrecuți în străinătate pentru a se dedica viitorului copiilor. A renunțat la tenis, iar acum ajută copiii din zonele defavorizate printr-un proiect de educație non-formală. A plecat în Germania când era adolescentă, unde a practicat tenisul timp de doi ani. A pornit apoi spre Statele Unite ale Americii pentru continuarea studiilor. Într-un final a ajuns în Elveția, unde a locuit 9 ani și a studiat matematica.

În vara anului trecut s-a întors acasă pentru a se ocupa de Fundația Love for life, pe care a înființat-o în 2016 și prin care urmărește să îi provoace pe copii să se descopere, să se autoevalueze, să devină conștienți de valorile și comorile care zac în interiorul lor.

comunicat de presa Primaria Comarnic

Verifică şi

Ploieşteni cu care ne mândrim: Alexandru Dobleagă, multiplu medaliat la concursurile de matematică şi informatică

Campania “Ploieşteni cu care ne mândrim” a ajuns în CN I.L. Caragiale unde sunt mulţi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *