vineri , 25 septembrie 2020
Acasă / Administratie / Uite cum arată noile autobuze cu care vor călători ploieștenii!

Uite cum arată noile autobuze cu care vor călători ploieștenii!

Peste maxim patru luni, ploieștenii vor circula cu 10 autobuze noi. Primarul Municipiului Ploiești, Adrian Dobre,  a semnat astăzi contractul subsecvent privind achiziţia unui număr de 10 autobuze diesel Euro VI. Cele 10 autobuze fac parte dintr-un lot de 50 achiziţionate de municipalitate în cadrul acordului cadru cu  firma SC BMC TRUCK & BUS SRL. 

Termenul de furnizare a autobuzelor este de maxim 125 de zile, iar durata acordului-cadru este de 2 ani. Prețul unui autobuz este 765.646,50 lei fără TVA, valoarea totală pentru cele 50 de autobuze este de 38.282.325 lei fără TVA.

”Este o achiziție pe care municipalitatea a început-o la sfârșitul anului 2016. A fost o procedură îndelungată, dar al cărui scop a fost schimbarea substanțială a transportului în Municipiul Ploiești. Se vor depune eforturi ca aceste autobuze să vină într-un timp cât mai scurt, după care vor intra în administrarea TCE. Știți foarte bine că municipalitatea are un proiect pe fonduri europene pentru achiziționarea a 20 de tramvaie, 20 de troleibuze și alte 10 autobuze noi. Pe toată perioada derulării contractului vom pune bazele pentru realizarea achizițiilor necesare înnoirii parcului auto al TCE, a schimbării întregului parc auto. Mulțumesc echipei care s-a ocupat de acest contract, pentru că a fost destul de greu”, a declarat primarul Adrian Dobre.

Noile autobuze sunt omologate la nivel național și internațional și sunt destinate transportului public de persoane. Au 12 m lungime, nu au trepte, fiind adaptate pentru accesul persoanelor cu dizabilități și au instalație de aer condiționat. Un astfel de autobuz poate transporta maxim 109 călători. Sunt confecționate integral din inox și aluminiu, gradul de coroziune fiind aproape eliminat. Sunt mai ușoare cu până la 1.500 de kg decât altele și asta înseamnă consum redus de combustibil. La Ploiești, ele vin cu termen de garanție de 5 ani. 

Verifică şi

Alegeri electorale locale. Cum vom vota duminică, 27 septembrie!

Votarea se desfășoară după următorul program: duminică 7-21 Veţi prezenta actul de identitate operatorului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *