vineri , 10 iulie 2020
Acasă / Turism / Descoperă istoria și bucatele tradiționale românești în tur cu bicicleta!

Descoperă istoria și bucatele tradiționale românești în tur cu bicicleta!

Iubitorii de turism cultural pe două roți sunt invitați în luna august să descopere zone pitorești din apropierea Capitalei. În data de 4 august, cicloturiștii vor porni din Videle și vor ajunge la Talpa, unde vor poposi chiar în bătătura casei unde au avut loc filmările la „Moromeții 2”.

citeste si:https://prahovaeconomica.eu/2016/10/14/afacerea-de-pe-bicicleta-mircea-crisbasanu-schimba-romania-prin-pasiunea-sa/

Dacă la Talpa, locurile au fost deja ocupate, cei interesați mai au câteva zile pentru a se înscrie la turul tradițional de la Potlogi din 11 august, pe urmele lui Brâncoveanu, aflat la cea de-a patra ediție.

Aici se vor deschide porțile beciului, iar turiștii vor descăleca de pe biciclete și vor savura preparate tradiționale ca pe vremea bunicilor.

 

“Vom parcuge aproximativ 75 de km pe traseul Bolintin-Vale-Potlogi și, în programul zilei, ne vom bucura de un brunch cultural în curtea Palatului Brâncovenesc din Potlogi și un târg meșteșugăresc în satul Roata”, a spus Mircea Crisbășanu, organizatorul turului din partea Asociației ROI și a Outhentic Cycling Romania. “Prin astfel de evenimente, dorim să contribuim la dezvoltarea durabilă a comunităților locale si să promovăm destinații inedite pentru petrecerea timpului liber într-un mod activ, aproape de Capitală”, a adăugat Mircea Crisbășanu. 

Harta traseului este aici: https://www.bikemap.net/en/r/4545954/. Mai multe detalii despre organizare și înscriere aici. Numărul de participanți este limitat la 50 de persoane (vârsta minimă de 14 ani). Înscrierile se fac până miercuri, 8 august ,prin plata unei taxe de participare de 45 lei/persoană și prin completarea acestui formular de înscriere.

Aceste tururi fac parte dintr-un proiect de dezvoltare comunitară implementat te de către Outhentic Cycling Romania și Asociația ROI, cu susținerea OMV Petrom. Evenimentele la care sunt așteptați să participe cicloturiști pasionați de natura și tradiții autentice,  sunt menite să susțină și să încurajeze dezvoltarea durabilă a comunităților locale prin cicloturism.

Evenimentele organizate în acest an beneficiază de sprijinul autorităților locale, CIVITAS, My Secret Romania, Asociația Adevărații Veloprieteni, Aqua Carpatica, Asociația Meșteșuguri Argeșene, GAL Inima Giurgiului, Centrul de Informare Turistica Potlogi, Free Rider.

Verifică şi

De vineri, la Sinaia, se deschide Târgul cu bunătăţi şi dichisuri!

După o pauză destul de lungă, corturile  albe, pline cu delicatese, ale TÂRGULUI CU BUNĂTĂȚI …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *