vineri , 7 august 2020
Acasă / Administratie / Primăria Bărcănești trebuie să rezolve problema inundării de la Tătărani

Primăria Bărcănești trebuie să rezolve problema inundării de la Tătărani

Primăria Bărcănești trebuie să facă ceva pentru ca gospodăriile din Tătărani să nu se mai inunde la fiecare ploaie torențială sau de lungă durată. Deocamdată există doar un studiu care analizează cauzele producerii inundațiilor în acea zonă, în situația în care fenomenul există din anul 2005. Astăzi, după o săptămână cu apă pe carosabil, se poate circula în regulă pe DN1 în zona benzinăriei de la Bărcănești. Săptămâna trecută în Bărcănești au fost inundate peste 100 de gospodării.

In cadrul unei conferințe de presă, prefectul județului a făcut următoarele precizări, după ce la finalul săptămânii trecute a convocat o întâlnire de lucru pentru rezolvarea acestei probleme cu scopul de a ajuta administrația locală.

“În acest an, Primăria Bărcănești a realizat un studiu hidro-geo-tehnic privind reducerea riscului de inundaţii în comuna Bărcăneşti, un studiu care ne este foarte util pentru a vedea de ce se întâmplă acest fenomen de două-trei ori pe an, ori de câte ori plouă mai mult. Sunt multe cauze de ordin natural, avem acolo o zonă depresionară şi este firesc ca apa să se strângă în partea cea mai de jos , avem pârâuri şi izvoare reactivate, dar şi o pânză freatică foarte aproape de suprafaţă, la mai puţin de un metru adâncime. Totodată există canale și cursuri de apă colmatate sau obturate cu materiale de construcții sau gunoaie aruncate de oameni. Subtraversarea DN 1 este subdimensionată, pentru că nu mai corespunde realității actuale. În ultimii ani s-a constatat că apa provenită din precipitații este de cinci ori mai multă decât atunci când a fost făcută această subtraversare.  Sunt foarte mulţi factori care determină inundarea acestei zone, în principal a celei din spatele benznăriei, care este cea mai joasă. Problema, din câte am înțeles eu de la colegii de la ISU, este din 2005, dar indiferent ce proiect s-ar face, acesta trebuie făcut de autoritatea locală. Noi am încercat să ajutăm făcând vineri o întâlnire de lucru în care l-am invitat pe domnul viceprimar din Bărcănești și persoane din aparatul propriu al primăriei, alături de reprezentanți ai tuturor instituțiilor cu implicare în această problemă, Drumuri Naționale, ANIF, CFR, ISU chiar și reprezentantul benzinăriei din zonă care s-a oferit și altă dată să ajute financiar pentru realizarea unei soluții”, a declarat prefectul Mădălina Lupea.

În perioada 26 iunie-5 iulie, angajații ISU Prahova au intervenit la 16 inundații, iar de pe 9 iulie pana pe 15 iulie la alte 23. 

Verifică şi

DSP Prahova recunoaşte: Cei mai mulţi dintre infectaţii COVID din judeţ sunt izolaţi acasă!

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Prahova a răspuns solicitării noastre, recunoscând astfel ceea ce cadrele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *