miercuri , 26 februarie 2020
Acasă / Afaceri / Meșteșugarii pot participa gratuit la un târg național. Vezi cum!

Meșteșugarii pot participa gratuit la un târg național. Vezi cum!

Luni, 23 iulie 2018, ora 10:00, aplicația pentru Programul naţional multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului, gestionat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, va deveni activă.
 
Programul naţional multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatuluiurmărește, prin organizarea, pe durata a trei zile a unui târg naţional pentru artizanat şi meşteşuguri, susţinerea micilor artizani și meşteşugari în promovarea produselor proprii, conservarea şi stimularea promovării la scară largă a tradiţiilor autohtone prin:  
   a) câştigarea de pieţe externe noi pentru acest tip de produse şi servicii;  
   b) stimularea cererii interne de servicii şi produse, care presupun un grad important de prelucrare manuală;  
   c) creşterea vizibilităţii pe piaţă atât a meşteşugarilor, cât şi a produselor şi serviciilor furnizate de aceştia;  
   d) îmbunătăţirea accesului meşteşugarilor la informaţii de piaţă şi facilitarea valorificării acestor informaţii;  
   e) dezvoltarea contactelor de afaceri şi stabilirea unor legături parteneriale;  
   f) promovarea serviciilor şi produselor realizate apelându-se la tehnologii tradiţionale şi având o componentă de prelucrare manuală semnificativă.  
 
Programul se adresează  persoanelor fizice și întreprinderilor mici și mijlocii care au ca obiect de activitate producerea şi comercializarea produselor care păstrează specificul execuţiei manuale şi artizanale, prestarea serviciilor care presupun un număr mare de operaţii executate manual sau au ca scop promovarea meşteşugurilor, a meseriilor, a produselor şi a serviciilor cu specific tradiţional.
 
Aplicanților selectați, în ordinea înscrierii, până la epuizarea fondurilor alocate Programului, de 890.000 lei,  li se  asigură participarea gratuită la târg. 
 
De asemenea, prin Program vor fi suportate cheltuielile de transport pentru beneficiari şi pentru produsele acestora, în valoare maximă de 2.000 lei, precum şi cheltuielile de cazare a beneficiarilor pe perioada desfăşurării evenimentului, în valoarede maximum 1.600 lei/beneficiar pentru maxim patru nopţi de cazare, dar nu mai mult de 200 lei/noapte/persoană.  
 
Pentru a studia procedura de implementare a programului accesați link-ul:
 
Perioada estimativă a Târgului naţional pentru artizanat şi meşteşuguri  este 28-30 septembrie 2018, la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”.

Verifică şi

Protest modificat la Tribunalul Prahova! Află ce măsură au luat magistrații!

Tribunalul Prahova anunță printr-un comunicat de presă că a modificat forma protestului început la finalul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *