marți , 10 decembrie 2019
Acasă / Administratie / 50.000 de ploieșteni aruncă gunoiul pe stradă, pentru că nu au contract cu ROSAL

50.000 de ploieșteni aruncă gunoiul pe stradă, pentru că nu au contract cu ROSAL

Primarul Ploieștiului a declarat, astăzi, în cadrul unei întâlniri cu presa, că este foarte nemulțumit de activitatea operatorului de salubritate și că 50.000 de ploieșteni nu au contract de salubritate și Rosalul nu face nimic în acest sens. Adrian Dobre  a observat, din ce în ce mai des, existența unor grămezi de gunoaie la intersecțiile străzilor din municipiu, menajere sau vegetație tăiată. 

”Am constatat că cei de la Rosal încă nu au terminat de îndeplinit obligația pe care o aveau conform contractului de colactare a deșeurilor menajere și reciclabile, referitor la perioada și numărul de cetățeni care ar trebui să fie în contract cu ei. În momentul de față avem 170.000 de persoane fizice, în condițiile în care ei ar trebui să aibă încheiate cu 215.000. Au găsit o metodă foarte simplă. Rosalul are în contract plătită și ridicarea deșeurilor abandonate și atunci nu-i mai interesează să facă contracte pentru că oricum își iau banii de pe gunoiul ridicat de pe domeniul public. Am avut o discuție cu RASP să anunțe ADI să ia măsuri contra lor ”, a spus primarul.

Primăria Ploiești nu are plăți restante la operatorul de salubritate.

Potrivit legii, fiecare cetățean care stă la casă trebuie să aibă încheiat contract de salubritate. În situația în care operatorul constată că o persoană nu are așa ceva și nici nu intenționează să încheier, este obligat să anunțe municipalitatea care să-l sancționeze pe cetățean.

”În momentul de față noi nu avem lista cu cei 50.000 de cetățeni sau societăți comerciale, dar asta e deja altă poveste, ca să putem aplica legea prin suprataxarea celor care nu au încheiat contractul”, a completat primarul. 

Verifică şi

Orarul traseului 43 care vă duce la Orășelul Copiilor din Parcul Municipal Vest

Conducerea TCE Prahova a transmis orarul mijloacelor de transport în comun care vor circula spre …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *