vineri , 22 februarie 2019
Acasă / Social / Începe Școala de vară ”Gândește verde, gândește curat!”

Începe Școala de vară ”Gândește verde, gândește curat!”

In perioada 2-5 iulie 2018 se va desfasura, in Parcul Memorial “Constantin Stere” de la Bucov, prima editie din acest an a Scolii de vara “GANDESTE VERDE, GANDESTE CURAT!”, initiata de Agentia pentru Protectia Mediului Prahova.
Parte componenta a proiectului-concurs de educatie ecologica pentru elevii prahoveni „Gandeste verde, gandeste curat!”, aflat la a X-a editie, scoala de vara constituie, de fapt, premiul oferit elevilor Scolii Gimnaziale din comuna Olari, jud. Prahova, care au obtinut premiul I la aceasta editie, alaturi de elevii Scolii Gimnaziale Potigrafu-Gorgota (care vor merge in tabara la sfarsitul lunii iulie).
La „ cursurile” acestei scoli vor participa 20 de elevi, insotiti de un cadru didactic, partenerii APM Prahova in organizarea acestei actiuni sunt Administratia Parcului Memorial Constantin Stere Bucov si Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova-Casa Memoriala Constantin Stere. Transportul si gustarile vor fi asigurate de sponsorul SC PETROTEL LUKOIL SA Ploiesti.
In cele patru zile de “eco-scoala”, elevii vor vizita gradina zoologica si vor afla lucruri interesante despre animale si despre traiul acestora in libertate, comparativ cu cel din captivitate, vor invata despre animalele protejate din judetul nostru, vor participa la lectii de geologie–palentologie; de asemenea, elevii vor participa la o interesanta lectie de arhitectura.
O alta activitate in care vor fi antrenati elevii, va fi orientarea sportiva prin Parcul Bucov, in timpul careia vor invata sa utilizeze busola si harta. Intr-una din zile, copiii vor vizita Muzeul Memorial Constantin Stere. Zilnic se vor desfasura si activitati artistice, pentru relaxarea elevilor.
Comunicat de presă

Verifică şi

Tratament prin tromboliză intravenoasă, în curând, la Spitalul judeţean de urgenţă din Ploieşti

Spitalul Județean de Urgență Ploiești a fost inclus, din acest an, în programul național derulat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *