vineri , 22 februarie 2019
Acasă / Administratie / Tymbark investește încă 25 de milioane de euro în fabrica de la Vălenii de Munte

Tymbark investește încă 25 de milioane de euro în fabrica de la Vălenii de Munte

Președintele Tymbark Maspex, Krzysztof Grabowski, a anunțat astăzi la Ploiești că firma poloneză va mai investi 25 de milioane de euro pentru construirea unui depozit automatizat pentru fructe. Acesta l-a însoțit pe ES  ambasadorul Republicii Polone la București, Marcin Wilczek, în vizita de la Palatul Administrativ. Aici s-au întâlnit cu prefectul Mădălina Lupea, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, primarul Ploieștiului,  Adrian Dobre și  Mihaela Hristache, director al Camerei de Comerț și Industrie Prahova.

”Doamna prefect și domnul președinte al Consiliului Județean Prahova le-au prezentat distinșilor oaspeți facilitățile investiționale pe care le oferă județul nostru: infrastructură, utilități, forță de muncă calificată și interes pentru dezvoltarea învățământului profesional dual, benefic atât pentru investitori, cât și pentru autorități și cetățeni.

Președintele Tymbark a precizat că încurajează această formă de învățământ, între fabrica de sucuri de la Vălenii de Munte și școala profesională din localitate existând relații de colaborare mai vechi, în sensul că periodic, elevii merg în practică aici. Totodată, domnul Grabowski a informat autoritățile că fabrica se va extinde și în viitorul apropiat printr-un proiect în valoare de 25 de milioane de euro care presupune construirea unui depozit automatizat.

Domnul primar al Ploieștiului s-a arătat interesat de colaborari cu investitori polonezi sau cu universități din Polonia în ceea ce privește programul de mobilitate pe fonduri europene și alte programe care presupun dezvoltarea orașelor.

După întrevederea cu oficialitățile prahovene, ES domnul ambasador a mers să viziteze Muzeul Național al Petrolului și Muzeul Ceasului”, se arată în comunicatul Instituției Prefectului.

Tymbark a investit 120 de milioane de euro în cei 9 ani de când este la Vălenii de Munte. În Prahova funcționează 13 firme cu capital polonez în diferite domenii.

Verifică şi

AFLĂ ce petiţii a soluţionat Biroul Teritorial Ploieşti al Avocatului Poporului în 2018!

Şi anul trecut, Biroul Teritorial Ploieşti al Instituţiei Avocatului Poporului s-a bucurat de încrederea cetăţenilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *