joi , 20 iunie 2019
Acasă / Afaceri / Fabrică chinezească în Prahova: 400 de locuri de muncă, investiție de 100 de milioane de euro

Fabrică chinezească în Prahova: 400 de locuri de muncă, investiție de 100 de milioane de euro

Autoritățile locale și județene au salutat astăzi semnarea contractului de asociere între două companii cu capital chinez care vor să facă în județul Prahova autobuze 100% electrice. Compania Meteor International Import Export, care deține Parcul Industrial de la Băicoi și care se află în țara noastră de aproximativ 10 ani, a semnat contractul cu firma Liaoning Qianfeng New Energy Automobile. Deocamdată nu se știe exact dacă fabrica va fi ridicată la Băicoi, pentru că investitorul are nevoie de 50 de hectare, iar aici suprafața este mai mică. 

La eveniment au participat  Chen Qiufa, secretar de partid al provinciei chineze Liaoning, reprezentanți ai celor doi investitori, deputatul Rodica Paraschiv, prefectul județului, Mădălina Lupea, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Ludmila Sfârloagă, primarul localității Băicoi, Marius Constantin și președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova, Aurelian Gogulescu. 

În prima etapă de implementare a acestui proiect se preconizează o investiție de 50 de milioane de euro și crearea a 250 de locuri de muncă, iar în a doua etapă se vor adăuga încă 50 de milioane de euro și alte 200 de locuri de muncă. În fabrica aceasta, chinezii vor să producă în fiecare an 3.000 de autobuze, destinate tuturor țărilor din Europa, inclusiv România. 

“Noi avem o întreprindere specializată în producerea de autocare și în china producem anual 7.000 de autocare electrice. Aici, în noua fabrică, în prima fază vom aduce personal specializat pe partea tehnică din China. Aceștia îi vor forma pe muncitorii români. Sperăm ca 80%dintre angajați să fie localnici, români. Vizăm toate cele 28 de țări din UE pentru export, dar și alte țări din Europa”, a explicat Frank Xu, reprezentantul firmei din Liaoning. 

Autoritățile locale speră să se ridice fabrica pe teritoriul orașului Băicoi.

“Este o investiție importantă și sperăm să se realizeze aici, deocamdată suntem în faza de a discuta cu investitorul. Este un proiect de viitor pentru că astfel de vechicule electrice sunt subvenționate de stat, fiind prietenoase cu mediul. Aducerea de investitori are un dublu impact-crește bugetul local prin impozite pe clădiri, mașini si teren și crearea de noi locuri de muncă pentru localnici, dar și pentru cetățenii din comunele învecinate”, a declarat primarul din Băicoi, Marius Constantin.

În Prahova sunt 50 de firme mici cu capital chinez.

 

 

Verifică şi

Sute de persoane din Prahova şi Argeş au fost instruite în antreprenoriat

Camera de Comert si Industrie Prahova anunta finalizarea implementarii proiectului cu titlul“ Resursa umana performanta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *