duminică , 26 mai 2019
Acasă / Administratie / Și Consiliul Județean Prahova ar lua în administrare Spitalul CF Ploiești

Și Consiliul Județean Prahova ar lua în administrare Spitalul CF Ploiești

După ce Primăria Ploiești a primit de la ministerul turismului oferta de a prelua în administrare Spitalul CFR din Ploiești și după ce Guvernul a transmis că cele 15 spitale ale CFR din țară ar putea fi manageriate în sistem public-privat, și consiliul județean Prahova a transmis că a acceptat de principiu să preia unitatea. 

citeste si:https://prahovaeconomica.eu/2018/05/22/managementul-de-calitate-de-la-spitalul-cfr-trebuie-multiplicat-nu-inlocuit/

Printr-un comunicat de presă, președintele CJ Prahova, Bogdan Toader a declarat:

“În cursul lunii mai Consiliul Județean Prahova a primit o adresă de la Ministerul Transporturilor prin care se solicită preluarea în administrare a Spitalului General C.F. Ploiești.

Ținând cont de atribuțiile în domeniu ale Consiliului Județean, acesta poate asigura din fonduri publice sumele necesare funcționării optime a spitalului prin plata utilităților și asigurarea fondurilor pentru eventuale reparații și dotări suplimentare cu aparatură medicală de specialitate, menținând în acest fel calitatea actului medical la un nivel ridicat.

Astfel, ca răspuns la solicitarea primită, Consiliul Județean Prahova a transmis un acord de principiu privind această posibilă preluare în administrare a Spitalului General C.F. Ploiești, urmând ca în prima ședință organizată de Consiliul Județean să se supunăaprobării această solicitare a Ministerului Transporturilor.

Prin această măsură se dorește ca acest spital,  care a asigurat de-a lungul timpului servicii medicale de înalt profesionalism, să rămână funcțional și să asigure continuitatea actului medical la standarde înalte,atât pentru cadrele medicale angajate, cât și pentru pacienti.

Consiliul Județean Prahova asigură cetățenii că, în situația realizării acestui transfer, managementul actual nu va fi afectat, structura medicală și administrativă existentă nu va fi modificată, Spitalul General CF rămânând ca unitate de sine stătătoare, cu personalitate juridică.

Președinte,

Bogdan Andrei Toader”

citeste si:https://prahovaeconomica.eu/2018/05/23/ce-planuri-are-guvernul-cu-spitalul-cfr-ploiesti-si-autostrada-ploiesti-rasnov/

fotografie cu caracter ilustrativ

Verifică şi

3,75% dintre prahoveni au votat deja pentru europarlamentare și 3,27% pentru referendum

Până la ora 9.00, din cei 658.848 de alegători înscriși pe listele permanente și speciale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *