duminică , 26 mai 2019
Acasă / Economic / Vizită diplomatică: Acord de colaborare între CCI Prahova și CCI Brno

Vizită diplomatică: Acord de colaborare între CCI Prahova și CCI Brno

Autoritățile locale și județene au primit astăzi vizita de lucru a unei delegații din Brno, Cehia, însoțită de ES Ambasadorul Cehiei la București, Vladimir Valky și de  Milan Peprnik, consilier economic.Întrevederea cu autoritățile ploieștene și prahovene a fost solicitată de șeful delegației, viceprimarul orașului Brno,  Jaroslav Kacer, care a declarat că este interesat de a face schimb de informații în vederea susținerii reciproce pentru implementarea conceptului “Smart City”. 

Kacer este președinte al comisiei care implementează acest proiect la Brno și este preocupat de cooperarea bilaterală și de schimbul de experiență în domeniul administrației publice.

Acesta a mărturisit că nici la Brno nu au ieșit toate proiectele așa cum își planificaseră autoritățile și crede că este foarte importantă colaborarea între orașe pentru a face lucruri mai mici, dar cu eficiență imediată, decât să se aștepte proiecte mari cu fonduri de la Uniunea Europeană.

Prefectul Mădălina Lupea le-a prezentat oaspeților oportunitățile de investiții din județul Prahova din cele 11 parcuri industriale, din zonele viticole, dar și componenta turistică, atât de apreciată în Prahova. Aceasta le-a recomandat cehilor să vină să dezvolte afaceri în domeniul viniviticol, în turism și în general în orice domeniu industrial își doresc pentru că Prahova are logistica necesară pentru acest lucru.

Ambasadorul Vladimir Valky a mulțumit autorităților prahovene pentru organizarea acestei întâlniri, cu atât mai mult cu cât, în prima parte a zilei, delegația a mers la Camera de Comerț și Industrie Prahova unde s-a desfășurat un forum de afaceri în cadrul căruia s-a semnat și Acordul de Colaborare între CCI Prahova și CCI Brno.

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, s-a arătat entuziasmat de propunerea viceprimarului din Brno ca cele două orașe să se înfrățească și să colaboreze

In Prahova exista doar 9 societati comerciale cu capital cehesc, dintre care doar 6 au depus bilant contabil la finalul anului trecut.

 

Verifică şi

Anunţ public privind decizia etapei de încadrare de către APM pentru Petrotel Lukoil

PETROTEL LUKOIL SA, titular al proiectului ,, Instalarea unor echipamente noi pentru incalzirea apei deminerailzate prin …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *