marți , 26 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / Primarul Ploieștiului: Ministerul Educației nu mai are bani pentru excelență!

Primarul Ploieștiului: Ministerul Educației nu mai are bani pentru excelență!

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a atacat astăzi în termeni duri faptul că Centrul de Excelență Prahova nu mai are finanțare din luna aprilie. În cadrul întâlnirii săptămânale cu presa, primarul a spus că a primit o adresă de la reprezentanții acestui centru prin care se solicita preluarea de către primărie a finanțării de care se ocupa până acum Ministerul Educației prin Inspectoratul Școlar. 

“Educația este unul dintre cele două elemente importante ale oricărei societăți, alături de sănătate. Depun toate eforturile pentru a găsi o soluție și deja am discutat pentru a face un proiect de hotărâre în acest sens. După toate calculele s-ar părea că vorbim de 500.000 de lei pe an, bani care înseamnă salariile profesorilor care se ocupă de acești elevi și alte cheltuieli care presupun funcționarea centrului. Până acum, sumele erau asigurate din cotele defalcate din TVA înainte de a se face acest transfer al finanțării de la primărie către Inspectoratul Școlar. Această soluție ne dorim să fie pusă în practică de luna viitoare. Din această adresă am înțeles că salariile celor care se ocupă de acești copii nu sunt plătite din luna aprilie. Explicația trebuie să o căutăm pe la Guvern sau Ministerul Educației care vin să spună că nu mai sunt bani! În situația în care Municipiul Ploiești nu a avut niciodată vreo problemă cu achitarea acestei responsabilități pe care o are față de educație“, a precizat primarul Ploiestiului.

Primarul a declarat că a făcut solicitări către Direcția Finanțelor Publice Prahova pentru a lămuri mai multe aspecte de ordin juridic, dar a spus că va face tot posibilul ca elevii să beneficieze în continuare de tot ceea ce însemna Centrul de Excelență. 

“Este un mic efort comparativ cu ceea ce fac acești copii, iar rezultatele viitoare ale acestor copii contează mult mai mult și beneficiul est mult mai mare la nivelul întregii comunități. În fiecare an îi premiem pe cei peste 100 de copii excepționali care participă la diverse olimpiade și concursuri la diferite materii, dar asta e puțin pe lângă ceea ce fac ei pentru noi toți”, a mai declarat Dobre. 

Verifică şi

Proba practică pentru permisul auto care se dadea azi se amana

Din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25.01.2021, Direcția Regim Permise de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *