luni , 22 iulie 2019
Acasă / Administratie / ANAP a recomandat negociere directă în lupta contra căpușelor din Ploiești

ANAP a recomandat negociere directă în lupta contra căpușelor din Ploiești

Agenția Națională pentru Achiziții Publice a recomandat municipalității ploieștene să ia taurul de coarne și să atribuie serviciul de DDD prin negociere directă. Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a declarat că ANAP va da un acord de principiu pe această procedură. Contractul prin negociere directă are valabilitate două luni. 

“După ce Comitetul local pentru situații de urgență nu a adoptat planul de măsuri săptămâna trecută am avut o serie de discuții și m-am deplasat la ANAP. Recomandarea lor a fost aceea de a merge pe o negociere directă, pentru a evita situația în care se află municipiul Ploiești. Toată documentația care se va elabora va fi transmisă spre ANAP care va da un acord de principiu și va stabili dacă participă sau nu la monitorizarea acestei proceduri. Recomandarea este ca procedura să se facă pentru două luni cu posibilitate de prelungire dacă până atunci nu se soluționează acea contestație și nu se va finaliza contractul pentru dezinsecție, dezinfecție.

În momentul în care contractul va fi gata, cel pe atribuire directă se încheie. Am discutat cu colegii din primărie, am transmis RASP-ului această recomandare și am solicitat pregătirea documentației necesare pentru această procedură, iar lucrurile trebuie să se întâmple în 8 maxim 10 zile. Negocierea directă se poate face cu acea societate care a îndeplinit condițiile din caietul de sarcini. În acest moment, procedura de licitație despre care vorbim de mai bine de 9 luni s-a finalizat de către comisia de evaluare a ofertelor, dar când va fi ridicată pe SEAP e foarte posibil ca ea să fie contestată sau nu în continuare”, a declarat primarul Dobre.

Cât despre faptul că a solicitat atât Prefecturii Prahova, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova cât și Comitetului Local pentru Situații de Urgență Ploiești, declararea situației de urgență, Dobre spune că în recomandarea inițială a ANAP nu a existat varianta negocierii directe, ci doar a unei atribuiri directe care însemna o sumă foarte mică comparativ cu necesitățile municipiului Ploiești și totodată o procedură simplificată care înseamna cu 20% din valoarea anuală a contractului, ceea ce din calculele lor era undeva la 360.000 de lei.

“Această procedură însă însemna psotarea pe SEAP care putea duce la o contestație și ne puteam bloca în continuare. După ce nimeni nu a aprobat acea stare de alertă și nici planul de măsuri, m-am dus și am discutat cu cei de la ANAP și se pare că s-a înțeles situația cu care se confruntă Municipiul Ploiești, mai ales că mai sunt probleme în țară pe același serviciu la Constanța, Galați, Tulcea”, a mai declarat primarul.

Verifică şi

Prahova în alertă: 15 focare de pestă porcină africană și încă două suspiciuni

De la apariția primului focar de pestă porcină africană în județul Prahova din data de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *