vineri , 25 mai 2018
Acasă / Administratie / Rosal este obligată de instanță să intre iar în camerele de precolectare

Rosal este obligată de instanță să intre iar în camerele de precolectare

Printr-un comunicat de presă, UAP Prahova anunță că a câștigat în instanță procesul cu Rosal. Printr-o hotărâre defintivă,  operatorul este obligat sa colecteze deseurile din camerele de precolectare, așa cum făcea până acum. Mai jos redam comunicatul de presa integral.

“Pentru cei care nu stiu inca, UAP a solicitat instantelor de judecata prin ordonanta presedintiala sa oblige SC Rosal Grup SRL sa incarce si sa colecteze deseurile menajere din camerele de precolectare ale blocurilor turn din Ploiesti, deoarece au amenintat asociatiile de proprietari ca nu vor mai face aceasta operatiune din data de 30.04.2018. Pe langa acest proces, UAP a mai chemat instanta Rosal, tot pe aceeasi speta, dar in cadrul unui process civil normal. Prin urmare, dupa o serie de negocieri cu operatorul de salubritate pentru a stinge acest litigiu,  UAP a inteles ca acest conflict creat artificial, deoarece vorbim despre un tarif unic de salubritate, nedicriminatoriu fata de colectarea de pe platformele de gunoi de pe domeniul public, nu poate fi rezolvat pe cale amiabila.

Cum era si normal si procedural, ordonanta presedintiala s-a judecat in sistem de celeritate, pentru ca operatorul de salubritate a decis, cu de la sine putere, sa nu mai colecteze deseurile menajere din 30.04.2018. Acest proces constituit in baza ordonantei presedintiale a ajuns la final, iar astazi instanta de judecata a dat dreptate UAP Prahova si a “admis apelul schimband sentinta apelata, in sensul ca obliga parata(Rosal) la efectuarea activitatii de colectare si colectare a pubelelor cu deseuri menajere din camerele de precolectare din blocurile tip  turn din municipiul Ploiesti, pana la solutionarea dosarului 1154/281/2018. DEFINITIVA”

“Ma bucur sa dam aceasta veste minunata membrilor UAP Prahova si multumesc , pe aceasta cale judecatorilor care au inteles foarte bine dovezile pe care noi le-am depus in dosar, obligand Rosal sa faca ceea ce era normal sa faca. Aceasta sentinta,definitiva pana la solutionarea celuilalt dosar, este in folosul tuturor asociatiilor de proprietari din Ploiesti si ar fi bine sa fie folosita si in tara, acolo unde operatorii de salubritate decid, cu de la ei putere, sa nu colecteze din interiorul blocurilor turn cu camera de precolectare. UAP Prahova este o organizatie care nu este  in subordinea niciunui partid, dar suntem parteneri cu toti politicienii care au intentia si se manifesta ca atare in apararea si promovarea intereselor cetatenilor “, a declarant Eugen Cristescu, presedintele UAP Prahova.

Cu aceasta ocazie, solicitam Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara- Managementul Deseurilor, semnatarul contractului cu SC Rosal Grup SRL, sa dispuna punerea de urgenta in aplicare a sentintei definitive obtinute astazi de UAP, pana la solutionarea celuilalt dosar aflat pe rolul instantelor. Facem apel pe aceasta cale la operatorul de salubritate sa respecte contractul si, pe langa ceea ce este obligat sa faca in baza sentintei, sa respecte contractul si sa efectueze colectarea selectiva, respectand indicii de performanta. Altfel vom solicita instantelor de judecata sa o oblige la respectarea acestei prevederi contractuale care aduce primariilor prejudicii, prin penalitatile pe care acestea le platesc, deoarece nu sunt raportate cotele impuse de UE pentru colectarea selectiva”.

Verifică şi

Ce planuri are Guvernul cu Spitalul CFR Ploiești și Autostrada Ploiești-Râșnov!

Două dintre proiectele de investiții strategice pe care Guvernul le propune a se realiza prin …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *